Projekt Destination Härliga Hammarö

Hammarö kommun har ansökt och beviljats medel från Leader Närheten och EU:s landsbygdsprogram för att utveckla besöksnäringen på ön genom projektet Destination Härliga Hammarö. Projektet startar upp i januari 2022 och planeras slutföras till årsskiftet 2023. Under våren startar en workshopserie i samarbete med innovationsbyrån Sticky Beat med syfte att hitta Hammarös unika värden och upplevelser .

röda fiskebodar vid vatten

Ett projekt för att utveckla besöksnäringen på Hammarö

Projektet syftar till att utveckla och lyfta besöksnäringen i Hammarö kommun och kommer genomföras tillsammans med företag och näringsliv, Hammarö kulturbygd, föreningar och organisationer men även tjänstepersoner och politiker i kommunen.

I projektet kommer det genomföras fem workshops där syftet och målet är att identifiera och tillgängliggöra unika värden och upplevelser för besökare och kommuninvånare i Hammarö kommun. Workshopparna riktar sig till företagare, eldsjälar, organisationer, föreningar, tjänstepersoner och politiker i kommunen och det går att delta vid ett eller flera tillfällen. 

Projektet syftar också till att skapa samverkan och förutsättningar för sampaketering och innovativa produkter för besöksnäringen i Hammarö kommun och kommer att jobba vidare med digitalisering, skyltning och byggnationer tillsammans med Hammarö kulturbygd. 

Vårens workshop serie

Med uppstart 15 februri startar vårens workshop serie som består av sammanlagt fem tillfällen. Workshopparna kommer att hållas av den digitala innovationsbyrån Sticky Beat och tillfällena kommer att vara uppdelade i två block.

Datum för planerade workshops
15 februari, kl. 9.00-12.00 Uppstart: Sätta upp den emotionella målbilden
1 mars, kl. 9.00-12.00 Block 1: Hitta Hammarös unika värden
15 mars, kl. 9.00-12.00 Block 1: Hitta Hammarös unika värden

29 mars, kl. 9.00-12.00 Block 2: Hitta innovativa lösningar
12 april, kl. 9.00-12.00 Block 2: Hitta innovativa lösningar 

Vill du delta? 
Anmäl dig till uppstarten senast 10 februari via naringsliv@hammaro.se.
Vill du delta vid ett senare tillfälle kan du anmäla dig inför det tillfället.

Vill du ha löpande uppdateringar från projektet?

Då kan du prenumerera på Nyheter som du hittar i högerspalten på sidan. När du registrerat din mejladress kommer du alltid få den senaste informationen direkt till din inkorg.

Kontakt

Simon Jonsson, projektledare Hammarö kommun
054–515621
simon.jonsson2@hammaro.se

Sidan uppdaterad: 2022-03-17