Föräldraskap i Sverige

Att vara förälder i ett annat land än det man vuxit upp i kan leda till frågor om samhället och familjelivet. Föräldraskap i Sverige är till för dig som är utrikesfödd förälder till barn i åldern 0-18 år och som vill veta mer om det svenska samhället.

Familj tittar i böcker tillsammans

Kursen vänder sig till föräldrar som har varit i Sverige minst ett år och som pratar en del svenska eller talar arabiska men går också bra att ha bott länge i Sverige. Totalt är det 5 träffar. Vi kommer att prata svenska men beroende på gruppsammansättning kan vi ha med tolk.

Föräldraträffarna handlar om familjeliv i Sverige. Vi använder material från bland annat barnkonventionen och innehållet i träffarna styrs av era samtal och frågor. Vi tar del av varandras erfarenheter och av forskning.

Varje träff pågår 2,5 timme, en gång i veckan.

Datum för kursstart: Finns inte förnärvarande. Meddelas via Hammarö hemsida - Nyheter och på denna sida när det blir aktuellt.

Kursinnehåll och datum för träffarna

Träff 1: Familj i Sverige - om Sveriges samhälle och barnens fritid. 

Träff 2: Skolan – hur kan föräldrar stödja barnen i förskola/skola? Behandlas pojkar och flickor lika? 

Träff 3: Hälsa och sjukvård – om att må bra som familj och om någon blir sjuk. 

Träff 4Föräldrars rättigheter och skyldigheter – vilket stöd kan du få som förälder, om kommunikation, gränssättning och barns rättigheter. 

Träff 5Att vara förälder till en tonåring  – Vi diskuterar fritid och relationer i tonåren och även tobak, droger och kriminalitet. 

Vill du veta mera kontakta kursledarna:
eva.vilhelmsson@hammaro.se, 054-51 51 73
carina.larsson3@hammaro.se, 054-51 51 68

 

 

Sidan uppdaterad: 2022-02-21