Föräldraskap i Sverige

Att vara förälder i ett annat land än det man vuxit upp i kan leda till frågor om samhället och familjelivet. Föräldraskap i Sverige är till för dig som är utrikesfödd förälder till barn i åldern 0-18 år och som vill veta mer om det svenska samhället.

Familj tittar i böcker tillsammans

Kursen vänder sig till föräldrar som har varit i Sverige minst ett år och som pratar en del svenska eller talar arabiska men går också bra att ha bott länge i Sverige. Totalt är det 5 träffar. Vi kommer att prata svenska men har också kultuttolk med.

Föräldraträffarna handlar om familjeliv i Sverige. Vi använder material från bland annat barnkonventionen. Vi tar del av varandras erfarenheter och av forskning.

Varje träff pågår 2,5 timme, kl.14.30-17.00.

Datum för kursstart: Start 12 december 2022. Anmälan senast 6 december. Efteranmälan är möjlig i mån av plats

Kursinnehåll och datum för träffarna

Träff 1 måndag 12 december: Familj i Sverige - om Sveriges samhälle och barnens fritid. 

Träff 2 måndag 19 december: Skolan – hur kan föräldrar stödja barnen i förskola/skola? Behandlas pojkar och flickor lika? 

Träff 3 måndag 2 januari: Hälsa och sjukvård – om att må bra som familj och om någon blir sjuk. 

Träff 4 måndag 16 januariFöräldrars rättigheter och skyldigheter – vilket stöd kan du få som förälder, om kommunikation, gränssättning och barns rättigheter. 

Träff 5 måndag 30 januariAtt vara förälder till en tonåring  – Vi diskuterar fritid och relationer i tonåren och även tobak, droger och kriminalitet. 

Vill du veta mera eller anmäla sig kontakta kursledarna:
eva.vilhelmsson@hammaro.se, 054-51 51 73
carina.larsson3@hammaro.se, 054-51 51 68

 

 

Sidan uppdaterad: 2022-11-29