Aktivitetsrundan skapar rörelse för alla

Aktivitetsrundan är ett koncept som stimulerar barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Varje övning har olika svårighetsgrader och passar både barn och vuxna. Du hittar aktivitetsrundan vid Mörmospåret, Kilenegården och vid lekparken bakom Mörmogård.

Pappa och dotter är ute och joggar tillsammans

Aktivitetsrudan Hammarö finns på tre olika platser. Beroende på vilken runda du väljer så finns 8 till 12 skyltar utplacerade. Svårighetsgraderna varierar för att passa både vuxna och barn, nybörjare eller vältränad.

 

Puls och styrka

Vid Mörmospåret med start i skogen bakom Hammarö arena hittar du puls och styrka. Det är funktionell träning för hela kroppen. På varje skylt finns två olika övningar där en är anpassad för barn och en är för vuxna. Totalt finns det tolv skyltar med olika övningar längs spåret.

Pulskul

Är till för att uppmana barn att röra sig mer. På varje skylt finns två rörelser där man gör en röresle vid skylten och en rörelse när man förflyttar sig till nästa skylt. Det finns åtta skyltar längs spåret.

Pulskul finns vid Kilenegården vid starten av blå spåret 1,1km och på lekplatsen bakom Mörmogård.

Aktivitesrundan finns på 200 platser runt om i Sverige. Vill du veta mer om konceptet kan du klicka på länken här nedan för att komma till Aktivitetsrundans hemsida. Länk till Aktivitetsrundan.se

Sidan uppdaterad: 2023-08-23