Sommarkul 2024

Nu är sommarlovet här! Om du tröttnar på strandhäng eller bara vill hitta på nåt kul med kompisar eller familjen så har vi samlat ihop ett gäng aktiviteter att göra under sommaren. Håll utkik efter Fritidsbankens pop up vagn som kommer finnas på utvalda platser runt om på ön. Ha så kul!

Sommarkul2024.jpg

Pop Up Fritidsbanken

Vår pop up Fritidsbanken kommer dyka upp på flera platser under sommaren, vid en lekplats, spontanidrottsyta eller på en badstrand. Med oss kommer vi ha utrustning som du kan låna och aktivitera dig med under tiden vi finns på plats. Nytt för i år är att vi anordnar tipspromenader där du som deltar kan vinna priser. Tipspromenaderna sätts upp när popupen besöker nya ställen enligt schemat nedan. 

Måndagar: Parken 
Tisdagar: Lillabruket
Onsdagar: Mörrudden
Torsdagar: Lövnäsparken
Fredagar: Mörrudden 

Café vid Mörmo Gård

Sommarcafé i trädgården 

Gör ett besök på sommarcaféet i trädgården vid vackra Mörmo gård. 
Plats: Mörmo Gård
Öppettider 

Juni kl.13-16
Juli - 9 aug kl.10-15.30 

Aktiviteter vid Mörmo Gård

Intill cafét ligger skateparken och discgolfbanan. Du kan låna skateboard, kick bike och frisbees gratis i cafét. Här kan du även låna många spel att använda i trädgården. Exempelvis bordtennis, badminton, schack, boccia, brädspel och kortspel. Välkommen!

Ungdomsenhetens aktiviteter

Se mer information om Ungdomsenhetens aktiviteter i sociala medier.
Instagram: hammaro_fritidsgardar
Kontakt: ungdomsenheten@hammaro.se
Telefon: 072-456 19 55, 070-237 94 34, 054-515092 

Drop-in märkestagning 

Är du intresserad av märkestagning? Under vecka 30 och 31 har vi drop-in för dig som vill ta simmärke. Simmärkena kostar 30 kronor styck och går att köpas av simlärare på plats. Betalning sker med swish.  

Plats: Mörudden
När: Måndag till fredag vecka 30 och 31
Läs mer om tider på Sommarsimskolans sidaSommaraktiviteter Hammarö Basket

Vår 3x3 plan är öppen varje dag för allmänheten fram till 22 på kvällarna.

Klubbens träningar har företräde och då anvisas allmänheten till asfaltsplanen bredvid.


Läsjakten Hammarö Bibliotek
Gå på Läsjakt i sommar! Läsjakten är ett häfte som du fyller i under sommaren och läser böcker för att uppnå nya nivåer, precis som i ett spel. Häften finns att hämta på Hammarö bibliotek. För varje nivå du når är du välkommen till biblioteket för att få en liten present. Om du vill kan du delta i en utlottning av två biobiljetter som gäller på Folkets hus i Skoghall.  

Telefon: 054–515200
Mejl: biblioteket@hammaro.se.
All information om Läsjakten finns på www.bibliotekvarmland.se.Tips på gratis aktiviteter som finns hela sommaren

Hitta ut

Hittaut i Karlstad och Hammarö är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser i kommunerna. Den detaljerade kartan är gratis till alla.
Kartan finns att hämta på:

 • Hammarö Arena
 • Hammarö kommun Kontaktcenter
 • ICA Kvantum Hammarö
 • Kilenegården
 • Fritidsbanken Hammarö
 • Kartan finns även att se i hittautappen

Mer info om Hitta ut finner du på hittaut.nu

Frisbeegolfbana
Korthålsbana med 9 banor förlagd i ett skogsparti inne i tätort. 6 av banorna ligger i lätt kuperad tallskog. 3 banor gör en lov genom angränsande lövskog. Gott om träd kring alla banor.
Plats: Mörmo Gård
Alltid öppen

Hammarö Skatepark

Hammarö skatepark ligger placerad vid Mörmo gård i en gammal villaträdgård.  Hammarö skatepark är en streetpark med stenbänkar, trappor med handräcken, banks, hippar, en gjuten bowl och ramp.
Plats: Mörmo Gård
Alltid öppen

Fritidsbanken Hammarö

Här får du helt gratis låna sport- och fritidsutrustning i 14 dagar. Fritidsbanken Hammarö ligger på Björkhagsgatan 6 i Skoghall

Öppettider under sommaren
Vecka 27 till och med vecka 30:

 • Måndag kl.16.00-18.00
 • Tisdag kl. 10.00-12.00
 • Onsdag kl. 10.00-12.00
 • Torsdag kl. 16.00-18.00

Övriga tider enligt ordinarie öppettider: 

 •  Måndag kl. 15.00-18.00
 • Tisdag kl. 09.00 – 12.00
 • Onsdag kl. 09.00 – 12.00
 • Torsdag kl. 15.00 – 18.00
   

Skärgårdsmuseet

Gör ett besök på Skärgårdsmuseet i sommar. Här kan du se en unik samling föremål från det gamla vänerfisket och fika i den vackra skärgårdsmiljön. På Kaféet kan du bland annat köpa den populära skärgårdsbullen och fem sorters kakor.

Öppetider: 15 juni - 18 augusti. Öppet alla dagar mellan kl. 11.00-17.00. Stängt midsommarhelgen. Läs mer på: Hammarö Skärgårdsmuseum - Facebook

Footgolf

Spela footgolf på Hammarö golfklubb i sommar. Footgolf spelas med samma regler som vanlig golf. Det gäller att få bollen i hål på så få sparkar som möjligt. Hålen är anpassade för fotbollar. En runda tar mellan 30-60 min. Det går bra att ta med en egen boll, eller låna en på klubben. Vuxna betalar 50 kr, barn gratis. 
Plats: Hammarö GK - korthålsbanan

Aktivitetsrundan 

Aktivitetsrundan är ett koncept som stimulerar barn och vuxna att röra på sig tillsammans. Varje övning har olika svårighetsgrader och passar både barn och vuxna. Du hittar aktivitetsrundan vid Mörmospåret, Kilenegården och vid lekparken bakom Mörmogård.

Puls och styrka 

Vid Mörmospåret med start i skogen bakom Hammarö arena hittar du puls och styrka. Det är funktionell träning för hela kroppen. På varje skylt finns två olika övningar där en är anpassad för barn och en är för vuxna. Totalt finns det tolv skyltar med olika övningar längs spåret.
Plats: Mörmospåret med start vid parkeringen bakom Hammarö Arena.

Pulskul 

Är till för att uppmana barn att röra sig mer. På varje skylt finns två rörelser där man gör en röresle vid skylten och en rörelse när man förflyttar sig till nästa skylt. Det finns åtta skyltar längs spåret.
Plats 1: Kilenegården vid starten av blå spåret 1,1km.
Plats 2: Lekplatsen bakom Mörrmo gård. Den första skylten sitter på ett stort träd påväg till lekplatsen precis vid husknuten.

 

Sidan uppdaterad: 2024-06-17