Vattenkiosk

Vattenkiosk­en är placerad vid brandstationen på Skoghall. Den är i första hand avsedd att säkra till­gången på vatten för entreprenörer verksamma inom kommunen. Kiosken tillhandahåller tekniskt vatten och ersätter möjligheten att använda brandposter för att tanka vatten.

Vattenkiosk brandstation

För att få tillgång till vattenkiosken och kunna tanka större mängder vatten behöver du teckna ett abonnemang. Tankad vattenmängd registreras på ditt abonnemang och debiteras månadsvis. För en kubikmeter vatten betalar du för närvarande 39,80 kr exkl moms.

Blankett för att teckna abonnemang.

Blanketten skickar du till kommunen med post eller mejl: va@hammaro.se. Det går även bra att lämna den till kontaktcenter. Uppläggningskostnaden är 400 kr exkl moms och då ingår en nyckel. Behöver du fler nycklar kostar de 400 kr styck. Om nyckeln kommer bort, måste detta anmälas till kontakt-center så att den kan spärras. En ny nyckel kan lösas ut mot en kostnad om 400 kr.

Du behöver egen slang med koppling för att kunna tanka i vattenkiosken. Tänk på att vattnet som levereras är ett så kallat tekniskt vatten. Det beror på att man inte kan garantera att den som hämtat vatten tidigare har använt ren utrustning. Dock finns det en backventil installerad i kiosken som minimerar risken att ledningsnätet förorenas. 

På utsidan av kiosken finns det även en kran för dricksvatten där man kan hämta vatten i en dunk eller flaska. Dricksvatten i mindre mängder hämtas kostnadsfritt och då behövs ingen nyckel.

 

 

 

 

Sidan uppdaterad: 2024-04-05