Gymnasieutbildning

I Hammarö kommun samarbetar vi tillsammans med Karlstads kommun och deras gymnasieskolor. I Karlstad finns ett brett utbud av gymnasieutbildningar i både kommunala och fristående skolor. Oavsett vad du vill bli, om du vill läsa vidare eller gå direkt till jobb, har vi något som passar dig.

Elever löser en gruppuppgift tillsammans.

Gymnasieantagning

Inför att du som elev ska söka till gymnasiet finner du all information på den samlade sidan; elevantagningen. Här finns bland annat tidsplan för antagningen, hur antagningen går till samt information om olika utbildningar.

Här kan du läsa mer om Gymnasieantagningen för Värmlands län

Den 27 juni 2023 kommer resultatet av gymnasieantagningen inför läsåret 2023/2024 presenteras på sidan ovan. Alla elever måste svara om du tackar ja eller nej till din plats senast 29 juli. För att komma in på webbsidan måste du använda den inloggning som du fick på posten i början av januari. Om du har tappat bort inloggningsuppgifterna kan man få dem skickade till sin mail genom att klicka på Glömt lösenord och skriva i sitt personnummer på Dexter.

 

Information om Gymnasiesamverkan Värmland

I Värmland har de värmländska kommunerna, med sina 10 000 gymnasieelever, arbetat fram ett gemensamt samverkansavtal för gymnasieskolan i Värmland.

Här kan du läsa mer om Gymnasiesamverkan Värmland

Sidan uppdaterad: 2023-06-22