Cykling

Cykelsugen? Här följer några förslag på trevliga turer som utgår från Skoghalls centrum och Mörudden.

Cyklist i skogen.

Röd cykeltur

Den röda cykelturen går i kulturens tecken. Under turen passerar du dels Hammarö kyrka och dels kulturbygden i området. Innan du åker hem igen passar det bra med en picknick bland björkarna på Hammars udde. Från Skoghalls centrum till Hammars udde är det 6,4 kilometer och från Mörudden är det 5,5 kilometer. 

Blå cykeltur

Den blå cykelturen passar dig som gillar att bada. Följer du den blå turen hamnar du på Getingbergets badplats som har en skön strand med både gräs och sand. Eftersom det är långgrunt passar det bra för barnen. Från Skoghalls centrum till Getingberget är det 7,8 kilometer och från Mörudden är det 6,5 kilometer.

  • Cykelkartor finns i kontaktcenter i kommunhuset på Skoghall och som pdf-dokument under Dokument och filer här till höger.
  • Cykelkartorna visar också lämpliga cykelvägar till Karlstad och anslutningen till Klarälvsbanan vid Kroppkärrssjön i Karlstad. 

Klarälvsbanan

Med start vid Möruddens camping kan du ansluta till Klarälvsbanan som slingrar sig genom den värmländska naturen, från Karlstad i söder till Uddeholm i norr, med Klarälven som närmsta granne. Klarälvsbanan är en nedlagd banvall, helt asfalterad och garanterat bilfri. Under vägen passerar du Forshaga, Deje, Ransäter, Munkfors och Uddeholm. Sträckan från Mörudden till Karlstad är 10 km och sträckan från Karlstad till Uddeholm är 90 km. 
Mer information om Klarälvsbanan hittar du i högerspalten under " Läs mer på andra webbplatser".

Ta med cykeln på bussen

Nytt för sommarperioden 2021, 14 juni -15 augusti, är att du kan ta med cykeln på bussen på sträckan Karlstad-Hagfors. Längs sträckningen kan resenärer lasta på eller av sin cykel på fyra utvalda hållplatser, tur och retur, längs med busslinje 600. För att ta med cykel på resan krävs förbokning en vardag innan resan via Värmlandstrafik telefonbokning.
Läs mer på Värmlandstrafiks webbsida.

Sidan uppdaterad: 2022-01-21