Vår sommarhjälte Jonathan

Efter studenten från teknikprogrammet på Älvkullegymnasiet började Jonathan 20 år jobba på äldreboende. Då hade han redan jobbat inom vården en sommar men ville tillbaka. Efter det har han valt att stanna kvar.

Sommarvikarie inom vård och omsorg, Jonathan

-Vården är bra, min mamma är läkare på sjukhuset och hon sa att jag skulle testa. Min pappa sa att jag skulle klara av det en vecka. Men det gick bra!, Jonathan ler.

Jonathan uppskattar sina vårdkollegor och känner sig alltid välkommen. Han tycker att arbetet blir så mycket enklare om man bara visar respekt för de äldre.

-Du får kompisar här! Det händer att jag ser en vårdtagare på stan som jag hälsar på och som hälsar tillbaka. Då känner jag mig meningsfull.

En utmaning som Jonathan berättar om är när du jobbar med dementa som inte alltid känner igen dig som vårdare.

- Jag har förståelse för att när vi kliver in i rummet är vi som okända personer. Det är lätt att tappa bort varför du är där och varför du behöver hjälp när du är dement. Men man lär sig lite trix för att hantera det.

En annan sak Jonathan tycker är bra är att tekniken är väldigt uppdaterad med olika larm som gör att personalen snabbt får veta att den äldre behöver hjälp.

-Det är görbra! Och innergården på Djupängens äldreboende är hur snygg som helst. Jag kan tänka mig att man inte känner sig lika instängd när man bor här eftersom det är så pass fint.

Vill du göra som Jonathan och bli en av våra sommarhjältar till sommaren? Skicka in din ansökan redan idag.

Sidan uppdaterad: 2024-01-10