Hjälp i hemmet

På den här sidan hittar du vad du kan få hjälp med i hemmet. Du kan till exempel ansöka om att få hjälp med städning, tvättning och personlig omvårdnad. Om du behöver hjälp på kvällar och nätter så kan du ansöka om det.

Du kan även ansöka om att få trygghetslarm för att kunna kalla på hjälp vid behov. Den hjälp du kan få beror på din situation och bedöms individuellt.

Hemtjänst

Om du har svårt att klara dig på egen hand hemma kan du ansöka om hemtjänst. 

Trygghetslarm

För att känna trygghet i din bostad kan ett trygghetslarm vara ett alternativ. Genom larmet får du snabbt kkontakt med personal oavsett tid på dygnet.

Fixartjänst

Socialförvaltningen på Hammarö har en speciell service som kallas fixaren. Den är till för personer med funktionsnedsättning och för alla över 75 år. Du kan få hjälp med olika göromål för att undvika fallolyckor till exempel byta gardiner, sätta upp lampor, byta batterier i brandlarm.

Digital fixare

Vår digitala fixare hjälper dig med nästan allt inom ramarna för digitala tjänster & teknisk utrustning. Tjänsten är kostnadsfri för alla äldre i kommunen som är minst 75 år eller har särskilda behov. 

 

 

Sidan uppdaterad: 2023-01-20