Kontaktperson

En kvinna i arbetskläder som hjälper en man att sätta på agn på en fiskekrok. De står på en brygga och bakgunden är en klarblå himmel

Många personer med funktionsnedsättning har få kontakter vid sidan av sina anhöriga. De kan då sakna gemenskap med andra människor i olika livssituationer. 

En kontaktperson är en medmänniska som kan ersätta eller komplettera kontakten med anhöriga. Kontaktpersonen ska vara som en god vän och tillsammans med kontaktpersonen bestäms gemensamt vad de ska göra. Insatsen ska ses som ett ickeprofessionellt stöd som ges av en person med stort engagemang och intresse för andra människor. Den viktigaste uppgiften är att bryta isoleringen och underlätta ett självständigt liv i samhället. 

Kommunen förmedlar kontaktpersoner och arbetar för att människor engagerar sig som kontaktperson.

För att ansöka om insatsen kontaktperson enligt LSS använd vår Ansökningsblankett eller kontakta en av våra biståndshandläggare på Individ- och familjeomsorgen på 054-51 51 85.

Är du intresserad av att bli kontaktperson kan du antingen använda vår digitala intresseanmälan (du hittar den uppe till höger) eller kontakta våra familjehemssekreterare som jobbar med att rekrytera uppdragstagare. Kontaktuppgifter hittar du till höger under Kontakt.

 

Kontakt

Läs mer
Sidan uppdaterad: 2024-02-01