Med barnomsorg menas förskoleverksamhet och fritidshem.
Förskolan tar emot barn som fyllt 1 år.
Ansökan behöver göras senast 4 månader innan plats önskas för att barnet ska kunna garanteras en barnomsorgsplats till önskat datum.
Ansökan behöver göras senast 4 månader innan plats önskas för att barnet ska kunna garanteras en barnomsorgsplats till önskat placeringsdatum.
Ja, du erbjuds 15 timmar per vecka.
Ja, barn som är bosatta i Sverige och folkbokförda i annan kommun kan erbjudas plats efter särskild prövning i annan kommun.
Vill du ansöka om barnomsorg, registrera eller ändra schema eller inkomstuppgifter så kan du även göra detta via våra e-tjänster.
Från och med höstterminen det år barnet fyller tre år sker en avgiftsreducering för allmän förskola med 25 procent för den tid som överstiger 15 timmar per vecka och läsårsvis.
Ja, vi kan inte garantera att önskad förskola har plats vid önskat placeringsdatum.
Du kan ansökan om byte av plats. Ansökan kan göras via vår e-tjänst. Om möjlighet till omplacering finns görs den vid höstterminens början. Då övergår 6-åringarna till skolverksamheten och frigör platser.
Förskolorna öppnar klockan 06.30 och stänger 18.30 om behovet finns.
Inskolning startar från placeringsdatumet. Under juni-juli genomförs inga inskolningar.
Under veckorna 28, 29, 30 och 31 är förskolorna/fritidshemmen sammanslagna. Vilka enheter som är öppna varierar från år till år.
Du får ha ditt barn 15 timmar i veckan på förskolan. Vårdnadshavare till barn som har rätt till allmän förskola ges möjlighet att välja en utökning av vistelsetiden till 20 timmar per vecka. Utökningen av omsorgstiden avgiftsbeläggs enligt taxa.
Studerar du på heltid jämställs studierna som att du arbetar heltid.
Nej. Förskoleplats tillhandahålls inte till barn under föräldrars semester/ferier.
Du blir debiterad efter högsta avgift.
Om man inte kan ange klockslag när man lämnar och hämtar på schemat, kan man uppge en ”snittid”. Man meddelar sedan personalen på förskolan hur veckorna ser ut, som ska överensstämma med snittet.
Du ska ange din ordinarie arbetstid och lägga till restid och tid för lämning och hämtning. Det är alltså barnets hela närvarotid som skall stå på schemat.
Barnets schema skall avse normala arbetsveckor. Veckor med semester, ferier, helger eller annan ledighet skall inte läggas in i schemat. Förändringar av tillfällig art meddelas direkt till personalen.
Nej, du kan ej välja själv. Kommunen har rätt att organisera sin verksamhet så att kvaliteten blir den bästa både för barnen och för verksamheten.
De har enligt skollagen inte rätt till plats i fritidshem. Undantag är de elever, som bedöms ha eget behov, de har rätt att gå på fritidshem trots att vårdnadshavare är arbetssökande eller föräldraledig, i den omfattning eleven behöver.
Läs mer här: Regler och avgifter för förskola
Nej. Du betalar för din förskoleplats 12 månader om året.
Ja, du betalar för din förskoleplats 12 månader om året.
Du betalar högsta avgiften på det yngsta barnet som räknas som barn 1. Därefter kommer näst äldst och så vidare.
Nej, det har inte blivit något fel förutsatt att barnet är 3-5 år. Det som hänt är att den reducering av avgiften som allmän förskola resulterar i inte fås på sommaren eftersom Hammarö kommun valt att förlägga de avgiftsfria timmarna för allmän förskola så att de följer grundskolans läsår. Det innebär att du får betala normal avgift under sommarlovet.