Visning av Vänerleden genom Hammarö

19 maj 2022

I tisdags medverkade projektledare Simon Jonsson när Visit Värmland hade visning av den nationella cykelleden Vänerleden genom Karlstad och Hammarö för holländska reseoperatörer. Enligt Simon finns det många utvecklingsmöjligheter vad gäller samverkan och paketering av upplevelser längs leden. Läs mer om Simons tankar och upplevelser av dagen nedan.

Cyklister ute på tur.
Foto: Dagen startade i Inre hamn, Karlstad.

En dag längs Vänerleden

Vi startade från Inre hamn, Karlstad där projektledaren för Vänerleden Madeleine Norum berättade om leden, olika sträckningar och förbindelser. Vi cyklade sedan vidare mot Hammarö och Hammarö kulturbygd där vi stannade till och fick guidning och historia om Hammars udde, Hammars gård och kyrkan av Hammarö församling. Det är fantastiskt vilken lugn och vacker plats det är vid Hammars gård med grönska och utsikt över vattnet.  

Foto: Stopp vid Hammarö kyrka.

Cykelturen fortsatte med stopp vid Hammarö Skärgårdsmuseum och Mörudden innan vi stannade för lunch i Lillängshamnen. Vi avslutade med att åter cykla in till Karlstad och promenera genom Mariebergsskogen. 

Vi tror att det finns stora möjligheter att förbättra samverkan och paketera upplevelser längs Vänerleden för både kortare och längre vistelser.

    

Sidan uppdaterad: 2023-04-05