Café Mörmo gård har öppnat för sommaren!

24 juni 2020

- En skateboard, tre frisbees, två glassar och en kaffe tack! Så kan det komma att låta vid Café Mörmo gård i sommar. Igår öppnade nämligen Cafét upp och alla som vill är välkomna att fika eller låna saker från Fritidsbanken under sommaren.

Rött hus vid en gårdsplan och gräsmatta. Det sitter skyltar om att man säljer glass uppe och det står caféstolar och bord på gräsmatta.

Det har gått fort, på bara några veckor har man omvandlat en del av en replokal till en kioskdel. På sidan av har man fyllt ett rum med bland annat skateboards, kickbikes och inlines för hela familjen att låna från Fritidsbanken, om man vill.

- Vi vill göra det här för ungdomarna och vi har märkt att många efterfrågat något liknande här på plats, säger Jan Bjerkander, enhetschef för ungdomsenheten. Och det finns så mycket mer att göra än att bara fika här på Mörmo gård, fortsätter han. Det finns skatepark, discgolf, basketplan och lekpark. Det är en aktivitetsplats för alla och alla är verkligen välkomna hit!

Bild från vänster: Fritidsledare Malin, i mitten enhetschef Jan och till höger André, fritidsledare.

Cafét ger sommarjobb

Idén med cafét kom nästan samtidigt som regeringen beslutade att avsätta pengar till kommunerna för att ge fler unga möjligheter att arbeta i sommar. Totalt blir det 12 ungdomar i ålder 16-20 år som kommer jobba under sommaren, med förstärkning av handledare på plats.

- Det är kul att kunna erbjuda ungdomar något att göra och det här ger ett mervärde för så många, säger André som arbetar som fritidsledare på Mörmo gård.

Efterlängtat av skateparkens besökare

Att det är sommarlov märks. Det är full aktivitet vid skateparken, ungdomar, yngre barn och deras föräldrar hänger i skateparken och en strid ström av nyfikna besökare kommer och handlar eller spanar in det nya Cafét.
Zander och kompisen Milian hänger i skateparken nästan varje dag och de är glada att det äntligen öppnat ett Café här.

- Det är toppen! För då kan man handla grejer, fylla på vatten och låna toaletten, säger Zander och Milian håller med.

Gunnar och Kerstin Karlsson är på besök i från Grums och bland de första gästerna på Cafét. De tycker att det är värdefullt att man gör det här för ungdomarna och att det är ett mysigt ställe att besöka.

 Så varmt välkomna till Café Mörmo gård i sommar!

Öppettiderna hittar du via den här länken.

Sidan uppdaterad: 2020-06-24