Driftstörning

På den här sidan kan du läsa mer om pågående driftstörningar för Hammarö kommun, Hammarö energi AB och Hammarö stadsnät.

Torsdag 15 februari 11:30
Vattnet avstängt i Haga

13:40
Vi öppnar upp ventilerna nu.
Spola i vattenkranen närmast vattenmätaren cirka 5-10 minuter.Om vattentrycket inte är som det ska kan du skruva av silen i kranen för att få bort eventuellt skräp.
11:30
Delar av Hagaområdet är utan vatten då en vattenledning har grävts av och vi har behövt stänga en ventil vid Nettans Blommor. I nuläget vet vi inte hur lång tid vattnet kommer att vara borta.
När vattnet är tillbaka så spola i vattenkranen närmast vattenmätaren cirka 5-10 minuter. Om vattentrycket inte är som det ska kan du skruva av silen i kranen för att få bort eventuellt skräp.

 

Torsdag 12 januari -  fredag 23 februari 

Omledning av infarten till Hälltorp

Uppdaterad 2 februari
Arbetet har blivit fördröjt och kommer att pågå ytterligare några veckor, som längst till fredag 23 februari. Blommerudsvägen kommer fortsatt vara avstängd för utfart mot Slängomvägen.
Vi ser över möjligheten att öppna upp för biltrafik via Dahliavägen och gång och cykelvägen till Slängomvägen.

Utfarten från Blommerudsvägen mot Slängomvägen kommer att stängas av för trafik under perioden 12 januari till 31 januari. Mer information finner du på länken.
Omledning av infarten till Hälltorp

Sidan uppdaterad: 2018-02-22 11 kommentarer

Kommentarer

 • Johan Andersson 2017-05-28 20:47

  På Långnäsvägen 35 har det varit driftstörningar hela helgen. Skitigt vatten, rinnande kranar och toaletter. Jag ringer imorgon och förväntar mig en lösning.

 • Ulla Gustafsson 2017-05-29 15:34

  Bra att få veta en dag i förväg, så man inte sätter på tvättmaskinen. Vilket hände för många år sedan att vittvätten blev gul. Har bott på denna gata i snart 50 år, och vi har haft många problem under årens lopp.

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2017-05-29 15:41

  Hej Johan! Tack för att du hörde av dig. Vi kommer att stänga av vattnet imorgon tisdag 30 maj från klockan 09:30 till 16:00 för att åtgärda problemet med vattenledningen. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

 • Helen Lidbeck 2017-09-11 20:57

  Hej! Det är svårt att tappa upp vatten och förbereda sig för att vattnet ska stängas av när man inte ens får någon information eller vetskap om detta!?? Har inte fått någon lapp i brevlådan!!??? Vattnet var ju avstängt förra veckan också och då blev vi meddelade i god tid innan men vi upptäckte nu att vi inte har något vatten att tillgå...Ni måste ju kunna informera alla berörda och dessutom med lite bättre framförhållning???

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2017-09-12 08:54

  Hej Helen! Vi vill naturligtvis att alla berörda ska få informationen i god tid när vattnet stängs av och vi ber om ursäkt för att du inte fått lappen i brevlådan. I det här fallet så beror avstängningen på att vi inte blivit av med trycket i vattenledningen och det behövdes åtgärdas så snart som möjligt för att slippa mer problem och längre avstängningar framöver. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

 • Annelie Karlsson 2017-09-13 13:31

  Hej! Håller helt med Helen Lidbeck, det måste finnas framförhållning av kommunen att informera om när vattnet ska stängas av. Vi på Hälltorp fick en lapp i brevlådan vid lunchtid samma dag som vattnet skulle stängas av. Informationen på den lappen var också också väldigt bristfälling för där hade man även glömt att skriva vilken tid på kvällen som vattnet skulle stängas. Borde det inte finnas rutiner på kommunen hur sånt här ska gå tillväga?

 • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2017-09-13 15:17

  Hej Annelie! Tiden för avstängningen kom tyvärr inte med i brevet som blev väldigt otydligt. Vi la ut tiden på driftstörningssidan och facebook så fort misstaget upptäcktes. Självklart vill vi få ut informationen i god tid innan till exempel avstängningar. I det här fallet så beror avstängningen på att vi inte blivit av med trycket i vattenledningen och det behövdes åtgärdas så snart som möjligt för att slippa mer problem och längre avstängningar framöver. Med vänlig hälsning //Hasse, kontaktcenter

 • Mikaela Jansson 2017-12-01 21:59

  Kl 21.30 i dag fredag 1/12 blev det kolsvart på hela Sätterstrand Strömavbrott?

 • HAMMARÖ KOMMUN - Hasse kommunvägledare 2017-12-04 09:34

  Hej Mikaela! Det var ett strömavbrott från fredag kväll till lördag eftermiddag som nu är fixat. Med vänlig hälsning, Hasse, kontaktcenter

 • Niklas 2018-01-16 16:24

  Hej, Appropå "Tisdag 16 januari klockan 15:40" (ovan): Vi som aldrig blev utan vatten i kranarna, utan enbart fick lätt tryckbortfall (Gösvägen, i mitt fall), behöver vi koka vattnet nu? (frågan kanske är intressant även rent generellt, dvs även för de som helt var utan vatten :-) )

 • HAMMARÖ KOMMUN - Amanda kommunvägledare 2018-01-17 08:35

  Hej Niklas! Vi har ingen allmän rekommendation om att vattnet behöver kokas. Om ni har småbarn och känner er osäkra kan ni naturligtvis göra det ändå för att känna att ni är på säkra sidan. Med vänlig hälsning, Amanda, kontaktcenter

Skriv en kommentar