Sökhjälp

Genom att använda sökrutan kan du hitta information på www.hammaro.se från webbsidor, nyheter och dokument. Här kan du läsa några söktips som kan hjälpa.

Förslag på sökord medan du söker
När du skriver in ditt sökord i sökfältet får du förslag på andra liknande sökord. Dessa förslag visas som en lista under sökfältet. Du kan välja något av förslagen med hjälp av piltangenterna eller musen istället för att skriva klart din egen sökfråga. 

Visa endast träffar av en viss typ
Om du vet att du letar efter en viss typ av information kan du använda vår sorteringsfunktion för att endast visa träffar av en denna typ. Du kan sortera på följande:

  • Målgrupper, om du vet att informationen du letar efter finns publicerad under Påverka eller exempelvis Näringsliv.
  • Sidtyp, om du exempelvis söker efter ett evenemang.
  • Period, kan begränsa din sökning till olika tidsintervaller om du exempelvis vet att du är på jakt efter en nyhet som du läste på www.hammaro.se förra veckan.
  • Filtyp, sorterar sökträffarna utifrån webbsidor eller dokument som pdf-fil, wordfil och excelfil.

Synonymer 
För att öka dina chanser att hamna rätt finns ett stort antal synonymer som gör att du kan söka på exempelvis ”dagis” och samtidigt även få träffar på ”förskola”.

Rekommenderade träffar
För vissa populära söktermer finns så kallade ”rekommenderade träffar”. Söker du exempelvis på Räddningstjänst får du förslaget att besöka webbplatsen för räddningstjänsten i Karlstadsregionen.

Sidan uppdaterad: 2015-01-21