Komet föräldrautbildning 3-11 år

Vill du minska tjat och bråk med ditt barn? Då kanske Komet är något för dig som har barn mellan 3-11 år. Det är vanligt att det blir tjat och bråk mellan barn och föräldrar. Ibland kan det vara svårt att som förälder veta hur man ska hantera det. Det är lätt att komma in i mönster som kan vara svåra att ta sig ur.

Barn på väg till skolan

Komet handlar om att förbättra samspelet, relationen och kommunikationen mellan föräldrar och barn, samt att minska bråk och konflikter. Innehåll i avsnitten/träffarna:
- Umgänge och uppmärksamhet.
- Tydlig kommunikation.
- Välja strider: Släppa, diskutera, stå på sig
- Behålla lugnet

Det finns två olika sätt att ta del av utbildningen dels hemma själv via nätet och dels i grupp. För att kunna tillgodogöra dig innehållet är det viktigt att kunna delta hela utbildningen. Den är gratis och vänder sig till dig som bor i Hammarö kommun.

 

Hemma via nätet - iKomet

Utbildningen sker individuellt via nätet. Du som förälder träffar en kometledare inför start. Ni kommer överens om en planering för hur du ska genomföra iKomet. Utbildningen bygger på att du är aktiv på nätet och testar i vardagen.
· Text, bilder, korta filmer och frågor följer med varje avsnitt.
· Konkreta verktyg och övningar att pröva.
· Kunskap med stöd av forskning.

 

Gruppträffar

Vet ej när vi har möjlighet att starta. 

Utbildningen sker i grupp tillsammans med andra föräldrar och två gruppledare. Träffarna bygger på aktivt deltagande både i gruppen och mellan träffarna.

· Konkreta verktyg och övningar som du prövar hemma.
· Muntliga genomgångar, korta filmer, illustrerade exempel från vardagen, skriftligt material, samtal.
· Kunskap med stöd i forskning.

 

 

Kontakt

Här finns kontaktuppgifter för mer information.
Läs mer
Sidan uppdaterad: 2022-02-21