Så här påverkas Hammarö kommun av den eventuella strejken

16 april 2024

Fackförbundet Kommunal har varslat om strejk. Strejken börjar torsdag den 18 april kl.07.00 och pågår fram tills att en överenskommelse sker. Alla kockar, ekonomibiträden och lokalvårdare som är medlemmar i Kommunal och som jobbar inom förskola och skola i vår kommun är uttagna i strejken. Därför påverkar det hela vår verksamhet inom förskola, skola och fritidshem. Även lokalvården i kommunens övriga lokaler påverkas.

Vårdnadshavare uppmanas ta med frukost, lunch och mellanmål till sitt/sina barn

Om strejken bryter ut så kommer vi inte kunna erbjuda frukost, lunch och mellanmål till barn och elever eftersom det är personal som idag tillagar maten som är uttagna att delta i strejken. Du som vårdnadshavare behöver därför ta med mat till ditt barn (frukost, lunch och mellanmål) på torsdag och fredag denna vecka (18-19 april) och så länge som strejken pågår.

Tänk på:

  • Maten som tas med ska kunna ätas kall – vi kommer inte att kunna värma den. Förvara den gärna med kylklamp i liten kylväska om möjligt.
  • Se till att förpackningar och matlådor är namnmärkta så att de hittar hem igen.
  • Kom ihåg att även ta med bestick om det behövs för att kunna äta maten.
  • Ta även med en namnmärkt vattenflaska eller mugg som går att fylla med vatten.
  • Medhavda sötsaker är inte tillåtet utan som mellanmål räknas frukt, smörgås eller rån/majskakor. Som dryck tillåter vi enbart vatten.
  • Inom all verksamhet råder förbud mot jordnötter och andra nötter på grund av allergier så detta får INTE tas med.

 

Begränsat med städning under strejken - omfattar större delen av kommunen

Eftersom strejken även gäller lokalvård så kommer vi att erbjuda begränsad städning de dagar som strejken pågår. Det innebär att den städning som sker kommer att genomföras av bl.a. entreprenörer samt medarbetare som inte deltar i strejken. Den städning som utförs är städning av toaletter och tömning av sopor. I de fall det är möjligt kan även toaletter stängas av för att de som är i bruk ska hinna med att städas. Det gäller framförallt toaletter på arbetsplatser ex kommunhuset och allmänna platser ex biblioteket och idrottshallar. Toaletter inom förskola och skola samt inom LSS och äldreomsorgen kommer också att beröras men i mindre omfattning.

FAQ med frågor och svar - uppdateras kontinuerligt

För ytterligare frågor finns en FAQ. Denna uppdateras kontinuerligt utifrån frågor som kommer in.

Sidan uppdaterad: 2024-04-16