Årets företagare på Hammarö har korats

5 juni 2024

Under företagslunchen på Lillängshamnen den 5 juni presenterades vinnaren av utmärkelsen "Årets företagare 2024" som samordnas av Hammarö kommun tillsammans med Företagarna.

Vinnaren av utmärkelsen Årets företagare 2024.
Solweig Gard, ordförande i kommunstyrelsen Hammarö kommun och Fredric Syrén, vice ordförande Företagarna södra Värmland gratulerar vinnarna Cecilia Fjellman och hennes företag Seleri som hon driver tillsammans med sin syster Caroline.

Cecilia Fjellman Fredholm och Caroline Fjellman från företaget Seleri utsedda till årets företagare

Av de nominerade så blev vinnarna i år Cecilia Fjellman Fredholm och Caroline Fjellman med deras lönebyrå Seleri.

- Det känns fantastiskt roligt. Jag blev oerhört glad över motiveringen och det känns väldigt kul att vårt arbete uppmärksammas, säger Cecilia Fjellman Fredholm, en av delägarna i företaget Seleri.

Vad är det som gör att ni vinner tror du?

- Vi är ett företag som fungerar och mår bra. Vi utvecklas och vill mycket. Sen har vi också varit igång länge och har ett stort engagemang för näringslivet här på Hammarö, berättar Cecilia Fjellman Fredholm.


Alla nominerade samlade som tillsammans apploderar fram Cecilia Fjellman när årets företagare avslöjas.

Prisad under företagslunch

Priset delades ut av kommunstyrelsens ordförande i Hammarö kommun Solweig Gard och av Fredric Syrén, vice ordförande för Företagarna södra Värmland under företagslunchen vid Lillängshamnen den 5 juni.

- Vi har haft många bra nominerade. Jag är väldigt stolt över den mångfald av driftiga företagare vi har i vår kommun. Cecilia och hennes syster är väl värdiga vinnare, säger Annika Axelsson, näringslivsansvarig i Hammarö kommun.


Företagslunchen vid Lillängshamnen.

De övriga företagarna som hade nominerats var; Pelle Alsterlind och Christian Begqvist på Steel Solutions, Stefan och Christer Bood på Bolist, Karin Larsson, Martin och Susanna Hedin på Hammarö smådjursklinik och Anna-Malin och Mark Hagen på Marguerites charkuteri och delikatesser.

Stärka och uppmärksamma de lokala företagarna

Hammarö kommun delar årligen ut hedersutmärkelsen Årets Företagare i samarbete med organisationen Företagarna Värmland. Utmärkelsen är ett led i arbetet med att skapa goda relationer mellan kommunen och näringslivet genom att uppmärksamma och motivera lokala företagare.

Årets Företagare delas ut till en företagare som nominerats efter att vissa kriterier uppfyllts. Dessa kriterier är: Äga och Driva, Lönsamhet och Tillväxt, Ledare och Förebild samt Kreativitet och Innovation.


Cecilia Fjellman Fredholm, en av delägarna i lönebyrån Seleri.

Juryns motivering till Årets Företagare 2024:

Priset för Årets Företagare tilldelas en dedikerad Hammaröbo.
Hennes företag som hon har tillsammans med sin syster har varit aktivt i ett decennium och har etablerat sig mer än väl på orten med en smart affärsidé som är rätt i tiden. Hennes bidrag sträcker sig däremot långt bortom egna affärsintressen. Hon strävar efter att bygga broar mellan kommuner och näringsliv och har därigenom skapat tillväxt och framgång för andra än henne själv.

Cecilia är en inspirerande förebild för andra företagare och en genuin ambassadör för Hammarö.

Med stor glädje tillkännages att priset Årets Företagare Hammarö tilldelas Cecilia Fjellman Fredholm.

Sidan uppdaterad: 2024-06-05