Skolavslutning 2023

Snart är det äntligen dags att fira skolavslutning, student och sommarlov! Den 8 juni springer våra studenter i Karlstad ut och den 9 juni är det avslutning för grundskola. Vi har samlat information om skolavslutningarna och ger tips på hur vi tillsammans kan göra skolavslutningen och sommarlovet till ett härligt minne.

Utomhus. porträttbild av sex glada ungdomar med partyhattar som ska gå på fest,

Skolavslutning och sommaravslutning i förskola och skola 

Alla skolavslutningar anpassas efter respektive verksamhet. Vårdnadshavare får information om vad som gäller från klasslärare och/eller rektor via V-klass.

Student i Karlstad torsdag 8 juni

För er som ska fira stundeten i Karlstads kommun. Läs mer om hur firandet kommer att gå till på Karlstads kommuns webbplats.

Gratis buss hem

Under skolavlsutningen den 9 juni erbjuder Värmlandstrafik en trygg hemresa och bjuder på hemresan med buss. För att resa gratis hem behöver du eller din vårdnadshavare hämta ett busskort hos Värmlandstrafiks kundcenter på busstationen i Karlstad under veckorna 21 - 23.

Skolavslutningsfestival Lots of Love i Karlstad

En gratis musikfestival i Karlstad som arrangeras av ungdomar för ungdomar. Tanken är att skapa en kärleksfull skolavslutningsfestival helt fri från alkohol och droger.
Datum: 9 juni
Tid: 17.00-00.00
Plats: Sandgrundsudden

Läs mer på Karlstad kommuns webbplats. 

Hjälp oss att hålla en trygg skolavslutningsvecka och sommarledighet

För att skapa en trygg skolavslutning samverkar vi med polis, socialtjänstens fältare, fritidsledare, trygghetsvandrarna och Karlstad kommun. För dig som vårdnadshavare är det extra viktigt att se till att våra tonåringars firande inte slutar på fel sätt. Prata med ditt barn om alkohol och vad de ska göra under kvällen och vart de ska vara. Be ditt barn höra av sig om något händer. Var tillgänglig och beredd på att kunna hämta om någonting skulle hända. Samverka gärna med föräldrar till ditt barns kompisar så att ni är fler som har koll. 

Om något ändå händer ringer ni polisen 114 14. Ring alltid 112 om det är akut.

5 tips till dig som vårdnadshavare gällande unga och alkohol

  • Våga prata om alkohol. Om du är orolig, berätta varför som du är det.
  • Var tydlig och sätt gränser. Ju tydligare du visar vad du förväntar dig, desto enklare är det för tonåringen att själv ta ställning eller göra som du har bestämt.
  • Ta hjälp av andra föräldrar. Det är inte alls säkert att "alla andra får".
  • Bjud inte på alkohol och köp inte ut. Forskning visar att de tonåringar som får alkohol av sina föräldrar dricker mer.
  • Kom ihåg att du är en förebild. Tänk på ditt eget drickande och var noga med och ha koll på vart du själv förvarar din alkohol. 

Vid misstanke om langning, ring polisens tipstelefon på 114 14.

Var med och trygghetsvandra

För ett tryggare firande och sommarledighet för våra ungdomar, behöver fler vuxna finnas ute och tillgängliga, om det skulle behövas.
Det är självklart helt frivilligt med trygghetsvandring, men ju fler vi är som hjälps åt desto bättre och tryggare blir det! Under skolavslutningen kommer kommunens fritidsledare och fältsekreterare att trygghetsvandra. Du kan gå med i Trygghetsvandrarna Hammarös facebookgrupp, om du vill ha någon att gå med.

Kontakta:

Fritidsledare: 072- 456 19 55

Fältsekreterare: 0702663563

Trygghetsvandrarna Hammarö: 073-715 12 18.

 

Trevlig sommar!

Vi önskar alla vårdnadshavare, ungdomar och barn här på Hammarö en riktig härlig sommar!
Sidan uppdaterad: 2023-06-01