Götetorps nya F-6 skola

Den 2 september tog kommunfullmäktige i Hammarö kommun beslut om att återuppbygga en ny F-6-skola på Götetorp. Den nya skolan projekteras för att bli en tvåparallellig skola med plats för 350 elever. Skolan beräknas stå färdig för inflytt under senhösten 2021.

Nya Götetorps skola F-6
Vy över Götetorps nya F-6 skola. Foto från den 29 juni 2021.

Tidsplan för byggprocessen

I januari så drar byggproduktion av Götetorps skola igång med rivningsarbeten av de fastigheter som står på tomten. Den gamla skolbyggnaden blir dock kvar och kommer fungera som projektkontor under byggtiden.

I mars så kommer de första stegen att tas för den nya skolan genom att alla elever och pedagoger som just nu går på Hammarö utbildningscenter och som ska börja i den nya skolan, gemensamt bildar en formation där den nya skolan ska stå.

Den nya skolan beräknas stå färdig sen höst 2021.

Så här kommer den nya skolan att bli

Götetorps skola kommer att bli en tvåparalellig skola med plats för 350 elever från förskoleklass och upp till årskurs 6. Det kommer att byggas en idrottshall ihop med skolan som kommer att fungera bra för skolidrott men som också kommer kunna hyras ut av kommunen för kalas och annat. Intill skolgården kommer det också att finnas en boll- och grusplan.

Skolbyggnaden kommer att vara avlång och byggas i två plan. I skolan kommer det att bli en fin gradäng som kommer att fungera som mötesplats och samlingssal för olika arrangemang. Det kommer också att byggas en matsal, fritids och en skolgård med en aktiv utemiljö.

Vill du ha löpande uppdateringar om Hammarös skolprojekt?

Då kan du prenumerera på nyheterna genom att registrera dig med din mailadress uppe i högra hörnet. När du gjort det kommer du alltid få den senaste informationen direkt till din inkorg. 

Skisser på Götetorps nya F-6 skola

Obs! Bilderna ger en ungefärlig bild över hur skolan kommer att bli. Detaljer kan förändras.

Skolan och skolgården.

Entré.

Klassrum.

Aula.

Nyheter

Det finns inga nyheter.
Sidan uppdaterad: 2022-11-23