Lägersommar för seniorer födda 1948 och tidigare

För andra året erbjuder socialförvaltningen lägerverksamhet för seniorer. Lägret riktar sig till dig född 1948 (från 75 år) eller tidigare och kommer att hållas vecka 24 och 25 på Kilenegården. Under veckan får du umgås med andra genom olika aktiviteter såsom fysiska aktiviteter, fiske och friluftsliv.

Människor sitter utomhus vid bord under partytält.

Dagläger på Kilenegården

Välkommen att delta i lägerveckan under vecka 24 ellr 25 på Kilenegården. Lägret riktar sig till dig som är född 1948 (från 75 år) eller tidigare. Tillsammans med feriearbetande ungdomar och personal från socialförvaltningen kommer veckan att innehålla aktiviteter såsom fysisk aktivitet, fiske, friluftsliv, lunch och fika. Vid dåligt väder sker aktiviteterna inomhus. Vi kommer äta lunch tillsammans varje dag på restaurangen på Kilenegården.
Kostnad för lunch tillkommer.

Lägerdagar

Under vecka 24 kommer det finnas en grupp tisdag och torsdag att anmäla sig till, det finns plats för cirka 15 deltagare. Under vecka 25 finns det en grupp som bara är på tisdag. Kan man ta sig sig till Kilenegården på egen hand så är det bra. Om detta inte fungerar kan man meddela det vid anmälan till kontaktcenter.

Lägervecka, vecka 24 (13/6 och 15/6)

Deltar tisdag och torsdag, kl. 10.00-15.00.

Lägervecka, vecka 25 (20 juni)

Deltar tisdag, kl. 10.00-15.00.

Lägermormor, -farmor eller lägermorfar, -farfar

En nyhet för i år är att du som är äldre och har mycket energi kan anmäla dig som volontär till lägerveckorna på Kilene vecka 24–26. Det innebär att du finns till hands och kan ta hand om olika uppgifter för barnen. Till exempel: att sköta en fikastation, ha hand om fiske eller någon annan aktivitet. Du kan anmäla dig till att vara med en, två eller tre veckor. Det som behövs för att vara med är ett utdrag ur belastningsregistret eftersom du kommer att jobba med barn. Det kan du skicka efter från polisen.

Lägersommar på Djupängen

Ytterligare en nyhet för i år är att det kommer att arrangeras aktiviteter för äldre på utegården vid Djupängens äldreboende. Hit är alla som är födda 1948 eller tidigare eller som har insatser från kommunen välkomna. På Djupängen är både ute och innemiljön anpassad även för den som har en funktionsnedsättning. För att kunna anpassa aktiviteter och fika behöver vi veta hur många som kommer utifrån, så därför behöver man anmäla sig till kontaktcenter. Anmälan är dock öppen ända till den 9 juni.

Anmälan

Anmälan är öppen till och med 31 maj (eller tills grupperna är fulla) och riktar sig till seniorer födda 1948 eller tidigare. Då ingen vårdpersonal finns på plats behöver alla deltagare kunna klara sig självständigt i sin vardag.

Du gör en intresseanmälan genom att ringa kommunens kontaktcenter på telefon 054-51 50 00. 

Öppettider i kontaktcenter

 

Sidan uppdaterad: 2023-03-24