Nytt återbruksrum på återvinningscentralen

21 november 2022

Nu har återvinningscentralen slagit upp portarna till det nya återbruksrummet. Här kan du, som bor i kommunen, lämna dina bättre begagnade prylar och byta dem mot något annat. Gör en insats för miljön, hjälp till att minska avfallet i kommunen och bidra till minskad konsumtion.

Skylt med text.

Här på Hammarö är vi duktiga på att lämna in varor till återbruk, nu hoppas vi även att vi blir lika bra på att använda återbrukade produkter. Varför inte lämna in din gamla porslinsservis som samlat damm på vinden och byt den mot en bättre begagnad cykel, eller varför inte byta din utlästa bok mot en annan? Tänk bara på att inga produkter funktions- eller säkerhetstestas, så lämna bara in en produkt som är i tillräckligt gott skick för att återbrukas av någon annan.

Tillsammans minskar vi avfallet

Sprid gärna till grannar och vänner om möjligheten att byta till sig något i återbruksrummet, ju fler besökare desto mer som kan återbrukas och vi minskar avfallet i kommunen. Snart kommer även ytan att utökas så att det finns plats för mer produkter att få en andra chans.

Bild: Gulmarkerat är det nya återbruksrummet, tidigare insamlingslokal till Myrorna.

Sidan uppdaterad: 2022-11-21