MåBra-månad under hela maj

29 april 2022

Vi ska bli Sveriges friskaste kommun 2030 och det rivstartar vi med en MåBra-månad under hela maj. Det blir en månad fylld med tips och möjligheter att delta i olika hälsofrämjande aktiviteter. Nu köör vi!

Grusad promenadstig bland tallar.
Bild: Skärgårdspromenaden i Lillängshamnen

- Under hela maj kommer vi har fokus på välmående i olika former både för våra Hammaröbor men, också för våra medarbetare inom våra verksamheter. MåBra-månaden symbolisera starten för vårt arbete med att bli Sveriges friskaste kommun 2030, säger Caroline Depui, kommunchef Hammarö.

Aktiviteter för alla

Vi som kommun är med och skapar förutsättningar för att ge våra medarbetare och dig som Hammaröbo livskvalité och en god vardag. MåBra-månaden är en del av ett långsiktigt arbete där alla ska engageras. Det gäller politiker, kommunens medarbetare men också du som Hammaröbo.

Bild: Anna-Karin Skoglund, projektledare för MåBra-månaden

- Vi har satt ihop ett program för MåBra-månaden där vi hoppas att det ska finnas något för alla. Ibland är det inte en aktivitet i sig som är det viktiga. Det kan räcka med tips på ett härligt promenadstråk eller en fin plats där man kan ha en lugn stund för sig själv. Många ”MåBra-grejer” finns redan i vår närhet men vi kan behöva bli påminda om dem ibland, säger Anna- Karin Skoglund, projektledare.

Under maj kommer du bland annat kunna ta del av crosspass, tipspromenader, skatecoach i Skateparken, konserter, utflykter, kosläpp och andra roliga aktiviteter.

Läs mer och se hela programmet för maj på hammaro.se/mabramanad

Här kan du läsa mer om vårt mål Sveriges friskaste kommun 2030

Sidan uppdaterad: 2022-04-29