Tävling- Om demokratin går förlorad

Hur ser du på demokrati idag? Vad är demokrati för dig? Vad skulle hända om demokratin skulle gå förlorad? Hur ska vi göra för att hålla demokratin levande och få den att förbättras de kommande 100 åren? Vi vill bjuda in dig som är mellan 12 och 20 år att delta i en tävling på temat ”Om demokratin går förlorad”.

Illustration med texten Vad händer om vår demokrati går förlorad?

Genom tävlingen hoppas vi kunna locka er, barn och unga, att ge er skildring av demokrati på olika sätt. Du kan skriva en novell, dikt eller varför inte göra en film eller skapa något bildmässigt?

Hammarö kommun vill öka intresset för men också främja och fira att den svenska demokratin firar 100 år i år – och inte minst synliggöra kommunens kreativa och duktiga barn och ungdomar. Vår förhoppning är att genom era bidrag få era perspektiv och frågeställningar belysta inom temat.

Vinster

Vinnaren i varje tävlingskategori får 1 500 kronor och andrapristagarna i varje tävlingskategori får vardera 1 000 kronor i form av presentkort. Ett antal hederpriser kommer även att delas ut.

Vinnarnas skildringar kommer att publiceras på kommunens hemsida och sociala medier. Dessutom kommer vinnarnas och hederspristagarnas noveller, dikter och bilder samlas i bundet format och finnas tillgänglig på Hammarö Bibliotek.

Regler

Tävlingen riktar sig till dig som är mellan 12 och 20 år och är folkbokförd i Hammarö kommun.
Skildringen ska vara inom temat ”Om demokratin går förlorad”.
Skildringen kan vara i form av:

Tävlingskategori 1

Novell (7 000–20 000 tecken inklusive blanksteg/rader, använd Times New Roman 12 punkter)

Dikt (Max 500 tecken inklusive blanksteg/rader, använd Times New Roman 12 punkter)

Tävlingskategori 2

Film/ tiktok (Max 3 minuter)

Tävlingskategori 3

Konst/illustration/foto (Max format A1 vilket motsvarar ca 60 * 85 cm)

Bidraget märks ”Skildringar av demokrati” och ska ha kommit in per mejl eller post senast den 7 november till helene.vendel@hammaro.se eller till Hammarö kommun Att: Helene Vendel Box 26, 663 21 Skoghall

Prisutdelning

Besked om vem som vunnit lämnas i slutet av november. Vinnarna kontaktas samt publiceras på Hammarö kommuns hemsida.
Priset delas ut på sista kommunfullmäktigesammanträdet 2021. Här kommer vinnarna ha möjlighet att delta och presentera sina bidrag.

Jury

Juryn kommer att bestå av personer med olika kompetenser. Deras uppdrag blir att bedöma skildringarna utifrån temat Om demokratin går förlorad, originalitet, kvalitet utifrån formen på skildringen. Juryns beslut kan inte överklagas.

Frågor

Om du har frågor om tävlingen, kontakta Helene Vendel

E-post: helene.vendel@hammaro.se
Telefon: 054-51 50 68

Sidan uppdaterad: 2021-09-15