SecondLove UF - företaget som älskar återbruk

30 april 2021

SecondLove UF är företaget som vill visa på fördelarna med återbruk genom att återanvända tyg i sina egentillverkade tygkassar. -Tanken är att vi ska minska på kastandet av tyger som det egentligen inte är något fel på och ge dom ett nytt liv, säger Johanna Vendel en av de tre entreprenörerna bakom företaget.

Tygkassar ligger på fårfäll

Tygkassar av kasserade tyger
Johanna Vendel från Hammarö driver UF företaget SecondLove UF tillsammans med klasskompisarna Lia Örnborn och och Eric Ragnarsson. De tre ungdomarna går andra året på Sundsta-Älvkullegymnasiets estetiska teaterprogram, och deras företagsidé bygger på att återbruka tyger för att sy tygkassar.

- Vi vill få fler att tänka på miljön och samtidigt skapa något som är väldigt användbart idag. Så valet blev tygkassar av tyg som egentligen skulle kasserats. Alltså har vi köpt  tyg på secondhandbutiker eller så har folk skänkt tyg till oss som vi sedan producerat våra tygkassar av, berättar Johanna.

Från vänster: Johanna Vendel, Eric Ragnarsson och Lia Örnborn.

Lansering via sociala medier

Under våren har de unga företagarna haft fullt upp med att hinna sy tygkassar samtidigt som det övriga skolarbetet tagit mycket tid. Tygkassarna har sytts upp i flera modeller och färger och tanken har också varit att den enskilda kunden ska ha möjlighet att  önska sin egen design. 

Lanseringen av kassarna skedde via sociala medier för ett par veckor sedan och försäljningen av kassar kommer att pågå under en begränsad tid innan det är dags att avveckla företaget. 

- Det blev en otroligt bra lansering och nu ska vi fortsätta pusha vårt företag in i det sista. Avvecklingen sker 18 maj och det går att beställa kassar fram tills 15 maj, säger Johanna.

Fördelar med att driva UF företag

Det som är så bra med att driva UF företag är enligt Johanna att få lära sig mycket om företagsprocessen, det vill säga att starta, driva och avveckla ett företag.

- Det är inte så lätt som man tror. Men man får vara med och producera något själv, något som man kan stå för och vara stolt över och samtidigt är det jättekul att driva ett företag tillsammans med kompisar!

För information och kontakt:

Mejl: secondloveuf@gmail.com
Instagram: @secondloveuf
Facebook: SecondLove UF

 

Sidan uppdaterad: 2021-04-30