Företagsbesök hos Rosenborgslannet och Vänervård

7 juli 2022

Nu har det gjorts nya företagsbesök där vi hälsat nya idérika företagare välkomna till kommunen. Den här gången är det Rosenborgslannet, gårdsbutik som satsar på närodlat och Vänervård, natur-och kulturvård i skärgården som fått besök av Hammarö kommun.

Sex personer är vända mot kameran utomhus.
Foto: Pernila Samuelsson, Nifa, Lillemor Larsson (V), Malin Morin, Rosenborgslannet, Kim Morin, Rosenborgslannet, Annika Axelsson, näringslivsansvarig och Adde Morin.

Rosenborgslannet - gårdsbutiken som satsar på närodlat

Kim och Malin Morin har tillsammans med sonen Adde startat upp gårdsbutiken Rosenborgslannet på Rosenborgsvägen, Hammarö. Vid välkomstbesöket var Lillemor Larsson (V), Annika Axelsson, näringslivsansvarig samt  Pernilla Samuelsson från Nifa med. 

Foto: Vandring bland odlingslådorna.

Inspirerande gårdsbutik

Rosenborgslannet är en fantastisk gårdsbutik med självbetjäning och en oas som bjuder till inspiration och köplusta. Här odlas och säljs det giftfria och blommor, plantor och grönsaker för både ögonfröjd och mun. 

Vi hälsar Rosenborgslannet varmt välkomna till Hammarö!

Foto: Butik med självbetjäning på Rosenborgslannet.

För öppettider och infoRosenborgslannet på FacebookRosenborgslannet på Instagram


Vänervård – skärgårdsöarnas väktare

Martin Sandmark driver företaget Vänervård där han främst jobbar med praktisk natur-och kulturvård i skärgården. Han jobbar bland annat på uppdrag av Länsstyrelsen för att se till att öar i Vänern hålls i bra skick och han rapporterar in eventuella avvikelser.  Exempelvis handlar det om slåtter av ängar och att bevara fornvårdsområden.

Foto: Martin Sandmark företagare och landskapsvårdare på en tur i Vänerskärgården.

Landskapsutveckling ute i skärgården

Några av områdena Martin ser till och utvecklar är Saxholmen i Kristinehamns skärgård och Östra Söön i Hammarö skärgård. Ett område han utvecklat i egen regi är Lurökyrkoruin där landskapet sakta öppnats upp och tillgängliggjorts för besökare och som idag är ett populärt besöksmål. Han är också tillsynsman för Lurö- och Millesviks skärgård i Säffle kommun.

Foto: Fyr på Östra Söön, Hammarö skärgård.

Satsning på guidade turer

Martin har även lång erfarenhet och kompetens av unika guidningar i Vänerskärgården och han anordnar även fisketurer och transporter till de många pärlor som finns i Vänern. Den här är en verksamhet som är under utveckling och han har nyligen beviljats medel från Leader Närheten för att bygga upp guidade turer i våra vatten och hans plan är att utveckla sin verksamhet mer runt Hammarö.

Foto: Med på skärgårdsturen var  Erik Cederlöf, fastighetsförvaltare, Annika Axelsson, näringslivsansvarig, Sisi Mandelburger, handläggare, Martin Sandmark, Simon Jonsson, projektledare, Henrik Lindholm, Landsbygdsutvecklare Karlstad kommun och Erik Edgren, projektfotograf.

Läs mer om VänervårdMartin Sandmark - Vänervård 

Sidan uppdaterad: 2022-07-13