Lillängshamnens gästhamn blir medlem i Riksföreningen Gästhamnar i Sverige

13 juni 2022

I fredags välkomnades officiellt Lillängshamnens gästhamn som medlemmar i Riksföreningen Gästhamnar i Sverige (RGS) av deras Generalsekreterare Dick Netterlid.

Solveig Gard, KSO, Annika Axelsson, näringslivsansvarig och Dick Netterlid, Generalsekreterare RGS håller upp Gästhamnflagga.
Från vänster: Annika Axelsson, näringslivsansvarig och Solveig Gard, KSO tar emot RGS Gästhamnsflagga av Generalsekreterare Dick Netterlid.

- Ytterligare ett steg för att bli Vänerns vänligaste gästhamn. Detta innebär också att vi får en internationell plattform att visa upp vår gästhamn så flera vet att de kan besöka oss. Vad roligt att vi äntligen rodde detta samarbete i hamn! Säger Annika Axelsson, näringslivsansvarig på Hammarö kommun.

RGS är en partipolitiskt obunden sammanslutning av de som driver gästhamnar i Sverige. RGS har till ändamål att främja sina medlemmar och dess gästhamnars intressen genom att bidra till synlighet i olika sammanhang och för att utveckla gästhamnarna i Sverige. RGS har som syfte att utveckla gästhamnarna till modernare, säkrare, gästvänligare och mer hållbara boendeanläggningar.

”Trygg och säker hamn” är honnörsord för RGS klassifierade gästhamnar. Alla medlemmar ska uppfylla vissa krav för att få hissa vår symbol, det guldiga ankaret, som är ett bevis på att gästhamnen är en klassificerad medlemshamn.

- Lillängshamnen på Hammarö har ett perfekt läge för en gästhamn med närhet till skärgård och stad. Hela kommunen bygger på att man har denna vackra miljö, säger Dick Netterlid, Generalsekreterare RGS. 

- Har man varit på sjön ett tag vill man också ta sig in och se något annat. Då är det nära till centrum, fyller Solveig Gard in. 

Gratulerar säger vi till Lillängshamnens gästhamn som nu är medlemmar i Riksföreningen Gästhamnar i Sverige.

Sidan uppdaterad: 2022-06-13