Elevrådet besökte nya Mörmoskolan 7-9

21 mars 2024

Igår besökte elevrådet på Mörmoskolan 7-9 sin snart färdigbyggda skola. Eleverna fick gå runt i de olika lokalerna och den nya utomhusmiljön. När projektledaren Stina Jordell ställde frågan om de ser fram emot att börja i den nya skolan, var det enhälliga svaret ”jaaa”.

Elever på byggarbetsplats
Elever, lärare och projektledare på rundtur i nya Mörmoskolan 7-9.

Färgfylld interiör och hängytor

Vid rundturen fick eleverna bland annat gå runt i det som kommer att bli kafeteria, matsal, slöjdsalar och hemvister. I den nya skolan kommer eleverna att delas upp och tillhöra en hemvist, där de bland annat kommer att ha sitt skåp och den största delen av undervisningen. Under rundturen fick eleverna provsitta de gradänger som finns i varje hemvist och som kommer bli en form av ”hängyta” för eleverna.

- Jag ville ha en sån där chillhörna och nu får vi det och det finns även ladduttag, sa en nöjd elev i årskurs 8, efter att ha provsuttit gradängerna.


Gradängerna i hemvisten där färgtemat är blått.

En skola att känna sig hemma i

En elev i årskurs 7, tyckte det var bra att den nya skolan blir mycket större och han var även nöjd med de olika färgerna som hemvisterna och undervisningssalarna kommer att vara inredda med.

- Det är väldigt fin och bra design på skolan, man är hemma nu, konstaterade han.


I en annan hemvist är färgtemat lila.

En utemiljö som rymmer många inslag

Elevrådet har fått vara med och tycka till kring den nya utemiljön på skolan och den kommer att inrymma såväl sittplatser som en fotbolls- och basketplan. En yta som också är mycket större än den innergård som fungerar som skolgård vid modulskolan.

- Det här blir hundra gånger bättre än på den andra skolan, utbrast en av eleverna.

Innan sommaren är det tänkt att alla elever som nu går i årskurs 6,7 och 8 på Mörmoskolan ska få besöka sin nya skola för att sedan börja ett nytt läsår i den nya skolmiljön i augusti.

Fler bilder från rundturen


Elever, lärare och projektledare i en av de trappuppgångar som finns i skolan.


Projektledaren Stina Jordell berättar om det nya skolbiblioteket. 
 


Entrén till den nya skolmatsalen.


På väg mot skolköket.
 


Diskussion om vilken skolmat som är godast.


På plats i den lokal som blir det nya lärarrummet.

 

 

 

Sidan uppdaterad: 2024-03-22