16 förskolebarn tog gemensamt de första spadtagen för sin nya förskola på Anneberg

3 februari 2020

Med stor nyfikenhet och äventyrslust så satte barnen på Vårstigens förskola sina spadar i sandhögen för att ta de första spadtagen för sin nya förskola på Anneberg.

Spadtag Annebergs förskola

Den nya förskolan kommer att bestå av 12 st avdelningar med utrymme för 180 barn och beräknas vara klar våren 2021.

- Hammarö är en kommun som växer, vilket vi är glada för. Därför tänker vi långsiktigt och hållbart när vi bygger så att vårt utbud av förskolor och skolor täcker framtidens behov, säger Bosse Henriksson, ordförande för kommunstyrelsen.

Känsla av tre små förskolor i en stor

Under hela planeringsstadiet och framtagandet, av det som nu ska bli en ny förskola  har en nära dialog och samverkan förts med verksamheten. Pedagoger har haft möjlighet att tycka till och vara delaktiga i utformningen av både inomhus- och utomhusmiljö. Känslan kommer att vara tre små förskolor i en stor.

- Vi vill att både barnen och våra medarbetare känner närhet och trygghet, därför så kommer den liksom våra andra skolprojekt, vara skapad för att ge känslan av det lilla i det stora med närhet till de miljöer som verksamheten har behov av, säger Björn Svantesson, förvaltningschef bildningsförvaltningen.

Barngrupp från Vårstigens förskola grävde de första spadtagen

Idag var 16 st förskolebarn i åldern 3 år tillsammans med pedagoger, politiker och tjänstemän på plats vid Anneberg för att gemensamt gräva de första spadtagen till sin nya förskola.

- När vi berättade för barnen för ett par veckor sedan att de skulle få vara med och gräva så ville de helst iväg och göra det genast, så intresset har varit stort. Nu kommer vi att fortsätta följa bygget och se hur det växer fram, det ska bli jättekul, säger Linda Persson, förskollärare på Vårstigens förskola.

Fakta om Annebergs förskola
Förskolan kommer att bestå av tre sammankopplade huskroppar i två plan med fyra avdelningar i varje huskropp. Avdelningarna är placerade två och två för att möjliggöra nära samverkan. Planlösningen ger förutsättningar för sammanhängande lek, aktivitet och samspel då alla funktioner i förskolan nås utan passage genom andra avdelningar. Känslan kommer att vara tre små förskolor i en stor. Varje huskropp kommer också att ha en egen gård med en utemiljö som både stimulerar och utmanar för alla åldrar.

Byggnationen av förskolan pågår fram till våren 2021.

Spadtag Annebergs förskola

Första spadtagen

Spadtag Annebergs förskola

Klättra mot toppen

Spadtag Annebergs förskola

Alla på toppen

Spadtag Annebergs förskola

Roligt med spadtag

Sidan uppdaterad: 2020-02-14