Hantera ilska

Blir du lätt arg på ditt barn? När man ofta blir arg på sitt barn eller överraskas över ilskans styrka är det lätt att fastna i en negativ spiral som kan vara svår att ta sig ur.

Föräldrar vill sina barn väl, och vill vara bra föräldrar men i vissa situationer kan man bli arg på sitt barn. Ilska är en normal känsla som vi alla har.

Ilska uppkommer ofta när man känner sig fastlåst, hjälplös eller maktlös i en situation. För att slippa obehaget kan ilska bli ett sätt att bryta situationen. Som förälder kan man bli överraskad över styrkan och oförutsägbarheten hos den egna ilskan. Det blir även oförutsägbart och obegripligt för barnet. Barn behöver trygga vuxna som är förutsägbara.

Om man som förälder inte vet hur man kan få hjälp med att behärska sin ilska, är det lätt att förneka det som händer och prata så lite som möjligt om saken samtidigt som man oroar sig för hur detta påverkar barnet.

Vill du ha hjälp att skapa en tryggare och mer förutsägbar vardag för ditt barn? Då kan du antingen kontakta oss för 1-3 samtal utifrån samtalsmetoden Littsint eller gå in på www.littsint.se och få vägledning via en gratis e-bok.

Kontakt

Här finns kontaktuppgifter för mer information.
Läs mer
Sidan uppdaterad: 2020-04-27 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar