Information inför folkomröstningen 10 december

8 december 2017

Söndagen 10 december är omröstningslokalerna i kommunen öppna klockan 08:00-20:00. Kontrollera noga på ditt röstkort vilket valdistrikt du tillhör och till vilken omröstningslokal du ska gå. För att kunna rösta måste du ha med dig giltig legitimation. Till och med lördag 9 december klockan 14:00 kan du även förtidsrösta i Skoghalls Folkets Hus.

Information angående röstsedlar
Inför folkomröstningen 10 december har alla invånare i Hammarö kommun fått ett kuvert innehållande röstkort. I samma kuvert som röstkortet fanns även tre röstsedlar; en röstsedel för alternativ 1, en röstsedel för alternativ 2 samt en blank röstsedel.

Röstsedlarna bifogades kuvertet med röstkorten främst i syfte att informera om hur de olika alternativen i folkomröstningen ser ut. Samtliga röstsedlar finns att tillgå i alla lokaler där det går att rösta; det vill säga både i förtidsröstningslokalen på biblioteket samt i alla omröstningslokaler på omröstningsdagen 10 december.

Om du inte har de röstsedlar kvar som skickades ut med ditt röstkort finns alltså samtliga röstsedlar i den lokal där du ska rösta.

På omröstningsdagen 10 december håller följande omröstningslokaler öppet klockan 08:00-20:00
Distrikt Skoghall och Haga: Folkets Hus
Distrikt Gunnarskär och Mörmon: Mörmoskolans matsal
Distrikt Klöverud och Hammar: Arken
Distrikt Lövnäs och Hallersrud: Hammarlundens skolas matsal
Uppgifter om omröstningslokalernas adress framgår av röstkortet.

Du kan även förtidsrösta
Vill du rösta innan omröstningsdagen 10 december går det bra att förtidsrösta på Hammarö bibliotek, Skogåsvägen 3 i Skoghall, från och med 25 november till och med 9 december. För att kunna förtidsrösta måste du ha med dig röstkort och giltig legitimation.

Öppettider förtidsröstning:
Måndag-onsdag: Klockan 11:00-13:00 samt 16:00-18:00
Torsdag-fredag: Klockan 11:00-13:00 samt 14:00-16:00
Lördag: Klockan 11:00-14:00
Observera att det i denna folkomröstning inte är möjligt att ångerrösta om du har förtidsröstat.

Din röst i folkomröstningen är viktig!
En folkomröstning är rådgivande inför kommunfullmäktiges beslut, och ett högt deltagande i folkomröstningen är viktigt för att få ett resultat som är representativt för vad Hammarö kommuns invånare tycker i frågan.

Sidan uppdaterad: 2017-12-08 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar