Välkommen till Hammarö Bosse Henriksson

29 januari 2019

Sedan 1 januari 2019 har Hammarö kommun ett nytt kommunalråd samt ny ordförande i kommunstyrelsen. Bosse Henriksson (M) har bott på Hammarö sedan 1987 och varit aktiv i politiken i 27 år i år.

Bosse är född och uppvuxen i Karlstad, men valde att flytta till Hammarö kommun i samband med att han och fru Marie skulle bilda familj. Sedan dess har de bott kvar här på Hammarö och trivs fortfarande väldigt bra med närheten till skärgården.

Bosse är utbildad civilekonom och skattebrottsutredare. Innan han började sin tjänst som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande arbetade han som särskilt kvalificerad beslutsfattare på Skatteverket. Nu är han tjänstledig från sin anställning under sin uppdragstid i Hammarö kommun fram till december år 2022.

Bosse har under sina 27 år som politiskt engagerad i politiken suttit med i flera olika nämnder i Hammarö kommun. Efter en månad som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd har dagarna varit fulla med sammanträden och kontakter med invånare, medarbetare inom Hammarö kommun och politiker. Mycket tid läggs på planering för att hitta nya vägar för kommunens framtida utveckling.

Hammarö kommuns politiska styre år 2018-2022
Hammarö kommun har under den här mandatperioden ett politiskt styre i minoritet besående av M,KD, L, MP och C - Hammarösamverkan. Tillsammans har de 15 mandat i kommunfullmäktige. S och V har tillsammans 13 mandat och de politiskt obundna har 3 mandat.
Klicka här för att läsa mer.

Sidan uppdaterad: 2019-01-28 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar