Bli röstmottagare

28 mars 2018

Den 22 augusti-9 september är det val till riksdag, kommun och landsting. Nu söker vi dig som vill arbeta som röstmottagare under förtidsröstningen eller på valdagen 9 september. Anmäl ditt intresse senast söndag 1 april.

Vad innebär det att vara röstmottagare?

Som röstmottagare ska du ta emot röster och pricka av de som röstar på en lista. Du ska hålla god ordning i röstningslokalen, se till att det finns valsedlar och valkuvert utlagda, se till att väljarna har kommit till rätt vallokal och hjälpa de väljare som känner sig osäkra på hur det går till. Du ska också räkna antalet mottagna röster vid stängning och se till att rösterna hämtas. Du kommer att få ekonomisk ersättning för din arbetsinsats som röstmottagare.

Att arbeta under valet är ett lagarbete där ni röstmottagare tillsammans ansvarar för att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. En röstmottagare bör vara noggrann, hjälpsam och vänlig. För att söka måste du ha fyllt 18 år senast dagen då förtidsröstningen startar eller senast valdagen.

Utbildning

Om du ska arbeta som röstmottagare så är det obligatoriskt att delta i valnämndens utbildning. Du kommer även få ekonomisk ersättning för att du deltar i utbildningen.
Röstmottagare för förtidsröstningen: 16 augusti 2018, klockan 9:00-12:00
Röstmottagare till valdagen: 21 augusti, klockan 17:00-20:00
Ska du arbeta som röstmottagare under valdagen deltar du endast vid ett utbildningstillfälle.

Frågor?

Har du frågor eller funderingar kan du höra av dig till vårt kontaktcenter på telefonnummer: 054-51 50 00 eller mejl: val@hammaro.se

Sidan uppdaterad: 2018-10-29 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar