Vårsopning av våra gator

24 mars 2021

Ett säkert vårtecken är när vi börjar sopa upp gruset på gatorna efter vinterns halkbekämpning. Sedan några dagar tillbaka med start måndag den 22 mars är vi igång med gång och cykelvägar vilket kommer först på prioriteringslistan. Vi fortsätter därefter med leder och lite större trafikstråk för att slutligen sopa på våra villagator.

Sopning av gata med mindre maskin
Sopmaskin i arbete

Det är ett ganska omfattande arbete som brukar ta upp emot två månader att göra klart. Då våren verkar komma relativt normalt i år så ligger vi bra till med sopningen och i nuläget visar väderprognosen inga bakslag för våren. 

En sak att tänka på är att vi på vissa gator använder en maskin för att sopa ut grus från kanterna och en annan för att samla upp det. Ett arbete som behöver synkas på bästa sätt. I undantagsfall kan det dröja någon dag innan det samlas upp men vi har inte glömt bort det. Skulle ni misstänka att det har missats så får ni självklart höra av er till kontaktcenter så det rättas till.

Om du märker att vi är i närheten och sopar vore det toppen om du tänker på att flytta bilar, släppkärror eller annat som kan försena vårat arbete att få till rena och fina vägar.
Tack på förhand!

 

 

Sidan uppdaterad: 2021-03-24