Nu är summercamp 2022 med Olympiacos FC och Hammarö FK i gång!

27 juni 2022

Sommarlov och ett 100-tal förväntansfulla och fotbollssugna ungdomar stod under måndagsmorgonen redo att sparka i gång Olympiacos summercamp 2022, på Mörmons idrottsplats.

Ungdommar i fotbollskläder står uppställda på led
Uppställda deltagare i Summercamp 2022.

- Tänk så spännande att vara med på ett läger där ni får umgås med varandra, träna fotboll och inspireras av ledare med tränarkultur från ett annat land. Ni är lyckligt lottade och jag vill önska er alla lycka till under veckan, säger Solweig Gaard, kommunstyrelsens ordförande som en del i sitt tal under invigningen av Olympiacos summercamp 2022.


Bild: Kommunstyrelsen ordförande Solweig Gaard var inbjuden att hålla tal och inviga Olympiacos summercamp 2022.

Efter år av planering är det äntligen dags

Olympiacos FC och Hammarö FK är sedan något år tillbaka samarbetsklubbar. Planerna med att arrangera ett summercamp med Olympiacos FC har varit på gång under flera år, men pandemin har satt käppar i hjulen för arrangemanget.

- Vi är jätteglada och stolta att vi äntligen, efter de här åren med pandemi och tråkigheter har fått till det här samarbetet med Olympiacos. Vi har hållit på i många år och planerna har funnits men vi liksom aldrig fått till det. Nu har vi fått till det och efter den här invigningen är vi jättenöjda, säger Richard Johansson ordförande Hammarö FK.


Bild: Från vänster vice ordförande Hammarö FK, Alexander Makrygiannis, Thanassis (Sammy) Makrygiannis, Ordförande Hammarö FK Richard Johansson.

Kontakter med Olympiacos sedan länge

En av grundarna till Hammarö FK är vice ordförande Alexander Makrygiannis. Alexanders pappa Thanassis (Sammy) Makrygiannis, har sina rötter i den grekiska hamnstaden Piraeus, vars farfar var nära vän med hedersordföranden i den grekiska fotbollsklubben Olympiacos, och på så vis har de sedan länge haft kontakter med klubben.

- Det är kul att det äntligen blir av, eftersom vi jobbat med det här så länge. Vi ser att det här kan bli början på något större och kanske leda till fler utbyten på sikt. Vi vinner alla på det här samarbetet, säger Thanassis, (Sammy) Makrygiannis, Hammarö FK.


Bild: Tränare från Olympiacos FC 

Mellan den 27 juni till och med 1 juli kommer ungdomar mellan 9- 15 år att få ta del av teori, matchspel och träningspass med instruktörer från den grekiska fotbollsklubben Olympiacos FC. 


Bild: Fotarbete var veckans första övning för de äldre deltagarna i summercamp 2022.

Läs mer om klubben och Summer camp på Hammarö FK:s webbsida.

Läs mer om Olympiacos FC på olympiacos.org

Sidan uppdaterad: 2022-06-28