Tillsammans hjälps vi åt att hålla Hammarö rent!

16 mars 2021

Nu är det äntligen dags för årets Skräpplockardagar där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Alla som vill får vara med och delta i Skräpplockardagarna så passa på att bli en av alla Hammaröbor som hjälper till att hålla Hammarö rent!

Barn som plockar skräp Skräpplockardagarna
Foto: Håll Sverige Rent

Beställ skräppåsar och skicka in anmälan

Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Förskolor, skolor samt barn- och ungdomsföreningar anmäler sitt deltagande senast 31 maj. Kostnadsfria påsar och pedagogiskt material anpassat efter ålder finns att beställa. Skräpplockardagarna pågår mellan mars och maj men det går bra att plocka skräp även senare bara anmälan är inskickad och skräppåsar är beställda. Grundskolor och förskolor i Hammarö kommun går ut och plockar skräp under vecka 17. 

Vi vill naturligtvis att så många som möjligt är med och deltar från våra grundskolor, förskolor och föreningar i kommunen för att visa att vi vill hjälpas åt att hålla Hammarö rent. Tillsammans städar vi in våren på Hammarö!

Klicka här för att komma till anmälan.

Att plocka skräp under Corona

Under en tid när vi ställer in mycket aktiviteter är Skräpplockardagarna ett bra tillfälle att göra något roligt och bra tillsammans utomhus i friska luften. Skräpplockardagarna sker endast utomhus och deltagarna har möjlighet att anpassa grupperna efter den egna verksamhetens bestämmelser. Som vanligt ska Folkhälsomyndighetens bestämmelser följas och utöver det ber vi er använda ett par extra handskar eller vantar till skräpplockningen. Vi avråder barn och unga att plocka upp munskydd från marken. 

Bra tips för en säker skräpplockning

  • Dela upp er i mindre grupper och håll avstånd till varandra när ni plockar
  • Bara de som är friska får vara med och delta
  • Använd handskar, vantar eller plockpinne
  • Undvik att ta dig i ansiktet medan du plockar och kom ihåg att tvätta händerna noga efteråt
  • Glöm inte att ha roligt!
Sidan uppdaterad: 2021-03-19