Öva på din krisberedskap under Beredskapsveckan

20 september 2023

Nästa vecka, mellan 25/9-29/9, är det dags för årets beredskapsvecka där temat är ”öva”. På Hammarö kommer du kunna öva krisberedskap i en Exitainer, lyssna på en föreläsning om hemberedskap och ta del av material och information på Hammarö bibliotek.

En container målad i olika färger och text på.
Foto: I exitainern kommer du kunna öva din krisberedskap under Beredskapveckan.

Beredskapsveckan (tidigare krisberedskapsveckan) är en del av arbetet med att stärka Sveriges krisberedskap och totalförsvar och de arrangeras under vecka 39 varje år.  Den samlar en bredd av olika aktörer, som kommuner, civilsamhälle, branschorganisationer, myndigheter och näringsliv till en gemensam insats.

Årets tema är ”öva” för att många hushåll i Sverige generellt behöver stärka sin motståndskraft och egenberedskap inför kriser och krig. Du som medborgare kommer under veckan att kunna ta del av aktiviteter och information om beredskap och hur du kan öva på olika krissituationer.

Beredskapsveckan på Hammarö

 • Hammarö bibliotek 
  Under hela veckan kommer det finnas information och material om hemberedskap och totalförsvar. Hämta öveningsfoldern "Sju dagar" eller "Beredskapsbingo för barn". 

 • Öva på din krisberedskap i en Exittainer
  I den uppställda containern kommer du kunna öva på olika scenarier kring grundbehoven värme, vatten och kommunikation vid en kris. Spelledare från KAU kommer att finnas på plats och hjälpa till.
  Torsdag 28 september, kl. 15-18, Skoghall centrum. 

 • Kostnadsfri föreläsning om hemberedskap, med Patrick Sellman
  Patrick Sellman är småbrukare och folkbildare inom hemberedskap och driver podden "I väntan på katastrofen" med Kalle Zachari Wahlström. Begränsat antal platser, därför gäller först till kvarn.
  Torsdag 28 september kl. 18-19.30, Sessionssalen, kommunhuset. 


Läs mer om Beredskapsveckans aktiviteter.

Sidan uppdaterad: 2023-09-20