Satsning på ungdomar - öppnar upp extra fritidsgård på Hammarlunden

7 oktober 2021

Samtidigt som kommunen växer har behovet av ytterligare en mötesplats för ungdomar framträtt allt mer. På måndag nästa vecka öppnar Mörmo gård upp en filial i Hammarlundens skola, på prov, för att året ut välkomna ungdomar till den nya mötesplatsen.

Alla fritidsledare på Hammarlunden och Mörmo gård.
Här är alla fritidsledarna på Ungdomsenheten. Bakre raden från vänster: André Liljemark, Katta Testouri, Joanna Jansson, Angelika Hillerström. Främre raden från vänster: Pär Kunze, Malin Lloyd, Janne Bjerkander.

- I och med att vi har ett överskott på budgeten i bildningsnämnden i år så är det ett bra tillfälle att erbjuda den här möjligheten. Förhoppningen är att vi ska kunna ha verksamheten kvar även fortsättningsvis också om allt faller väl ut, säger Lillemor Larsson, ordförande i bildningsnämnden.


Lillemor Larsson, ordförande i bildningsnämnden ser fram emot öppnandet av den nya fritidsgården.

Mötesplats för unga på östra sidan ön

Den fritidsgård som finns idag ligger på Skoghall. I och med att den nya fritidsverksamheten öppnar upp på östra sidan så öppnas möjligheten för fler att få närmre till en fritidsgård.

- Det finns många som bor på den östra sidan som kanske inte har besökt oss eftersom de tycker att det ligger för långt bort. Av den anledningen så känns det väldigt roligt att få chansen att öppna en fritidsgård till och ge dem möjlighet till en mötesplats närmre där de bor, säger Jan Bjerkander, enhetschef på ungdomsenheten.

Ytterligare förstärkning och öppet på mörmo gård

Kommunen har under sommaren haft fältarbetare som resurs för att stödja ungdomar under kvälls- och nattetid på kvällar och helger. Den verksamheten upphörde den sista september och istället så kommer kommunen nu att satsa på en extra fritidsgård istället.

Totalt har fyra nya medarbetare rekryterats. Förutom verksamheten på Hammarlunden så kommer fritidsgården på Mörmo gård att hålla öppet en extra dag i veckan. Sammanlagt täcker verksamheten upp hela veckan med att ha öppet på någon av fritidsgårdarna alla vardagar i veckan.

Så här kommer fritidsgårdarna att vara öppna:

Hammarlundens fritidsgård
Öppet måndagar och tisdagar kl.16.30-20.30 med start v.41.
Max 40 besökare samtidigt i lokalen.

Mörmo gård fritidsgård
Öppet måndagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 16.30- 21.00 samt fredagar mellan klockan 18.00- 23.30.
Max 60 besökare samtidigt i lokalen.

Bilder på den nya fritidsgården vid Hammarlunden

Städning och möbelflytt pågår för fullt inför öppningen nästa vecka. Fritidsgården kommer i grunden att bli en mötesplats där man kan hänga, träffa fritidsledare och kompisar. Det kommer finnas aktiviteter så som spel, tv-spel, bordtennis, musik och kiosk med mera.


Entrén till fritidsgården vid Hammarlunden.


Ett av samlingsrummen.


TV- och spelhörna.

Sidan uppdaterad: 2021-10-07