Nu firar vi in våren!

29 april 2022

På lördag är det Valborgsmässoafton, en kväll då vi firar in våren på riktigt. Vi vill ge dig lite tips och information inför helgen för att den ska bli trygg och trevlig för så många som möjligt.

Hög med kvistar vid sjökant.
Foto: Högen ligger redo inför lördagens Valborgsfirande vid Lövnäskyrka.

Tänk på det här inför Valborg

Valborgsfirande på Hammarö

Du kan fira en traditionell Valborg vid Lövnäskyrkan. Programmet startar kl. 19.00 och kvällen kommer bland annat att bjuda på tipspromenad, korvgrillning, vårsång och vårtal av landshövding George Andrén. Valborgselden tänds kl. 21.15.
Läs mer i Evenemangskalendern.

Elda med försiktighet

För dig som tänker vårelda hemma eller ge dig ut i naturen under helgen vill vi påminna dig om att det är torrt ute och ber dig därför elda med försiktighet. 

Se till att våra ungdomar är trygga 

Valborg är även en helg då våra ungdomar brukar komma i kontakt med alkohol. För dig som förälder är det därför viktigt att du pratar med din tonåring inför kvällen. Vi hoppas även att många föräldrar kan hjälpas åt med att finnas ute i samhället och vandra under helgen. Det är självklart helt frivilligt men ju fler vi är som hjälps åt desto bättre och tryggare blir det.

Vill du ha någon att gå med under kvällen är du alltid välkommen till Trygghetsvandrarnas lokal i centrum. Där kommer även fritidsledare från ungdomsenheten att finnas på plats kl. 20.00 för att svara på frågor och funderingar kring kvällens trygghetsvandring.

Kontaktuppgifter

  • Behöver du nå Trygghetsvandrarna gör du det på tel. 073-7151218.
  • Om du påträffar en situation som inte känns bra, kontakta då polisen på tel. 114 14.
  • Vid akuta ärenden ring 112.

Ha en fin Valborg och 1 maj!

Sidan uppdaterad: 2022-04-29