Nu blommar det igen!

26 juni 2024

Parkenheten har tillsammans med deltagare från daglig verksamhet skapat de vackra blomsterarrangemangen som nu pryder Skoghall centrum. I sommar är det Johan, Jakob, Magnus och Hanna som sköter om blommorna, som förhoppningsvis kommer att sprida lite extra färg och glädje till alla besökare.

Tre män står vid blomsterarrangemang
Jakob, Magnus och Johan tar hand om blommorna i sommar.

- Det här är första gången vi är med och gör nåt sånt här. Vi fick frågan och kände direkt att det här är ett jättebra jobb för oss, säger Petra Calais handledare på daglig verksamhet.

Initiativet kommer från parkenheten som har stöttat daglig verksamhet med blommor och material, samt gett dem råd och vägledning under planteringen.

Från idé till form

I tisdags var det dags för Johan, Jakob, Magnus och Hanna från daglig verksamhet att vattna blomsterarrangemangen. De berättar att de själva valt ut sommarblommorna som finns i varje kruka, men att de först jobbade med en idé innan det var dags för själva planteringen

- Vi fick först lägga ut bilder på blommorna i ett mönster som vi skapade och sedan la vi ut blommorna i en mall innan vi planterade, förklarar Johan.


Resultatet av allt förarbete - färgsprakande blomsterarrangemang i Skoghall centrum.

Noggrann bevattning under sommarmånaderna

För att blommorna ska hålla sig vackra länge krävs det att de har rätt mängd vatten till sitt förfogande. Hanna och Petra går därför runt till varje kruka och mäter fuktigheten i jorden och sedan sköter Johan, Magnus och Jakob själva vattnandet där vatten fylls på i en tank som ligger i botten av krukorna. Tanken är att den här sysslan kommer att göras en till två gånger i veckan beroende på hur soligt väder det blir.


Hanna och Petra konstaterar att det behöver fyllas på mer vatten i krukan.

- Vi är tacksamma för allt det hårda arbete som daglig verksamhet har lagt ned på att plantera blommorna. Genom samarbetet har vi delat kunskap och resurser och vi ser fram emot att njuta av deras vackra resultat under sommarmånaderna, säger Jenny Högberg parkingenjör och en av initiativtagarna till projektet.

Sidan uppdaterad: 2024-06-26