Malins jobb i hemtjänsten sätter guldkant på vardagen

29 januari 2023

Idag är det hemtjänstens dag! Detta är såklart något vi vill uppmärksamma. Vi har träffat Malin Östling, undersköterska på hemtjänsten i Hammarö kommun. Malin visste inte om hemtjänstens dag, något som vi har märkt att få personer har vetat om. Därför tycker vi att det är extra viktigt att lyfta denna dag för att uppmärksamma det fantastiska jobbet våra underbara medarbetare på hemtjänsten gör!

Kvinna står framför markis
Malin Östling, Undersköterska i hemtjänsten.

Malin Östling har jobbat inom hemtjänsten på Hammarö Kommun i 21 år. Hon berättar att det inte var hennes tanke från början att stanna kvar så länge, men tiden har gått och Malin är kvar.

- Jag trodde inte att jag skulle vara kvar så länge från början, men det är underbart att få hjälpa människor. Det är ett sånt viktigt och omväxlande arbete, jag har bytt grupper och lokaler många gånger, och sen varierar kunderna mycket också därför har jag blivit kvar.


Foto: Malin på väg med cykeln.

Malins fokus är att få kunderna att må bra. Varje besök hon utför anpassar hon sig efter kundens personlighet, även om hon inte kan vara någon annan än sig själv. Genom goda konversationer och uppmärksamhet om hur kunderna mår när hon besöker dom förgyller hon deras dagar.

- Vi tar hand om en människa och ser till att den mår bra och sätter guldkant på deras vardag.

Malin berättar även hur viktigt det är med bra kollegor inom hemtjänsten, är de ett bra och stabilt gäng så går arbetet lättare och arbetet känns inte lika tungt och de behöver inte känna sig ensamma.

Synen på arbetet har ändrats sen hon började


- Det lustiga är att till början tänkte jag inte att det var ett viktigt arbete, jag hade inte förståelsen för hur otroligt stort det här arbetet är.

Denna syn har helt klart ändrats för Malin efter sina år i hemtjänsten och hon pratar mycket om hur viktigt hennes arbete är, att ge tillbaka till de personer som tidigare har tagit hand om oss och byggt vårt samhälle.


- Det är så ärofyllt att få hjälpa en annan människa, och få deras vardag att gå ihop.

Sidan uppdaterad: 2023-02-07