Invigning av Skogsparken i Mörmo Gård

11 maj 2022

Igår invigdes nya Skogsparken tillsammans med barn från Mörmoskogens förskola som fick både klippa band och vara först att test leka parken.

Skogsparken i Mörmo Gård.

Efter ett drygt års röjningsarbete är nya Skogsparken, som från början är en gammal igenväxt trädgård med swimingpool, ligger i skogen mellan stora trädgården och discgolfbanan på Mörmo Gård och är tillänglig för alla som vill. Arbetet med parken har främst fritidsledare på Ungdomsenheten gjort med hjälp av Kilenegården och trädgårdsmästare Fredric Stävenborg på parkenheten.


Två från Mörmoskogens förskola fick äran att klippa bandet.

- Väldigt roligt att vi äntligen är klara. Det är fantastiskt att se barnen leka och ha så roligt, säger Jan Bjerkander som är enhetschef på Ungdomsenheten.

Parken är i första hand anpassad för mindre barn och invigdes av Mörmoskolans förskoleklass som också var de första att testa på allt som finns i parken. Här finns aktiviteter som balansgång på rep och stubbar, rörelsebana, djurskyltar med QR-koder, lekparksdjur och en sagopool.

- Det finns yta så man kan fortsätta att utveckla området. Det fanns en gammal swimmingpool som vi gjort om till en sagopool där barnen kan sitta och läsa böcker som vi fått från Hammarö bibliotek, säger Jan.


Skylten till entren till Skogsparken. 

Maria Hagman är barnskötare på Mörmoskogens förskola och ser ut över alla barnen som springer runt och leker.

- Barnen blir helt annorlunda när de kommer hit. De leker mer tillsammans. Sådana här platser är så viktiga för barnen att ha, säger Maria.


En av flera trädskulpturer som numera bor i Skogsparken.

Välkommen till Skogsparken, öppen för alla!

Sidan uppdaterad: 2022-05-11