Hurra för familjecentralen Mörmo Gård

17 maj 2023

Igår var det första dagen av Familjecentralen Mörmo Gårds 20-års firande. Dagen inleddes med barnteater för våra förskolor och under eftermiddagen var det tal av Solweig Gard, kommunstyrelsens ordförande och Ulrika Vitalis, socialchef samt fika och öppet hus med rundvandring i familjecentralens lokaler.

Teaterföreställningen Hurra, ett bi!

Strax innan klockan 10 på tisdagsförmiddagen strömmade det in förskolebarn till Mörmo Gårds trädgård för att se barnteatern Hurra, ett bi! Barnen fick sätta sig på gräset och fick en festis och frukt på plats. Barnen var delaktiga i teatern och fick sjunga, dansa och hjälpa skådespelarna. Efter föreställningen var slut fick de även varsitt vykort att ta med sig hem.

- Jag tyckte teatern var jätterolig, mest roligt var det när de pruttade berättar Isabelle, en av besökarna och fnissar. 

Under eftermiddagen fortsatte firandet med tal av Solweig Gard, kommunstyrelsens ordförande och Ulrika Vitalis, socialchef och de pratade om Familjecentralens historia och vikt i samhället.

- Nu när det har gått 20 år kan vi se att de som var här när de var unga kommer tillbaka nu när de själva fått barn, detta visar på vilken tillit folk har för Familjecentralens verksamhet säger Solweig.

Efter talen fick besökarna gå in i Familjecentralens lokaler för att äta en god bit tårta. Det var väldigt härlig stämning i huset, många yngre barn som lekte, äldre barn som spelade bordsfotboll och vuxna som minglade.

 

Idag är det kvällsaktiviteter som står på schemat. Från 17.00 kan man besöka Mörmo Gård igen där det kommer finnas en mängd olika roliga aktiviteter att pröva på som klättervägg, skateboardtävling, hoppborg och mer, sen avslutas kvällen med skön musik i samband med Red House Rocks.

Sidan uppdaterad: 2023-05-17