Hammarlundens 4e klassare är bäst i Sverige på matte

16 mars 2023

Hammarlundens 4e klassare ser ingen problematik med att lösa matematik, under vintern har de medverkat i mattetävlingen Pangea. Under tävlingen briljerade 4e klassarna och klass 4A fick i genomsnitt högst resultat i hela Sverige. Hilda och Nils, två av Hammarlundens elever presterade även bland de 10 bästa i hela Sverige.

Klass 4a och deras lärare står samlade och är glada efter deras vinst.

Tävlingens grundomgång gick av stapeln i December, där gick nästan alla Hammarlundens 4e klassare vidare till final. Detta lysande resultat gjorde att klass 4A på Hammarlunden fick högst genomsnittspoäng i hela Sverige, och som pris fick de 1000kr till klasskassan.

Av de cirka 15000 elever runt om i Sverige som deltog i tävlingen var Hilda Snider och Nils Hessel från Hammarlunden även bland de 10 bästa av 4e klassarna, och fick åka till Stockholm för att ta emot sitt diplom.


Foto: Nils och Hilda med deras diplom

Med sig hade de deras föräldrar och även deras mattelärare Axel Yséus och Lena Mattsson som även de fick ge sig upp på scenen tillsammans med eleverna.

Mönster och strategier lär eleverna att inte ge upp

Axel och Lena arbetar inte mer med matte med eleverna än vad andra skolor gör, de tror att sättet de arbetar på är den största anledningen till så bra resultat.

- Vi jobbar mycket med att eleverna ska lära sig att se mönster, strategier och att de inte ska ge upp när de stöter på ett problem, berättar Axel.

Efter denna storslagna succé har de nu influerat resten av klasserna på Hammarlundens skola att medverka i tävlingen nästa år.

- Detta året var det bara våra 4or som var med på tävlingen, nästa år är det tänkt att fler klasser från Hammarlunden ska vara med, då ska vi fylla lokalen med finalister från vår skola! Säger Lena.

Sidan uppdaterad: 2023-03-16