Graffiti och konstrunda lockade hundratals

11 augusti 2023

Testa på dagen den 10 augusti blev, trots regn, en stor succé med hundratals barn och ungdomar som kom och prova på graffiti.

Ungdomar testar på graffiti.
Många köade för att testa på graffiti medans många föräldrar drog sig till tältet för att undvika regnet.

Det var ett samverkans event där flera av kommunens förvaltningar samverkade tillsammans med Karlstad Street Art och Skoghalls Pizzeria som bjöd på grillad korv, samt Hammarö Bostäder som lånade ut ett tält som skyddade mot regnet. 

Foto: Graffitikonstnär ger tips på teknik.

Ny elskåpskonstrunda 

Konstrundan "att vara människa" skapad av konstnären Daniel London Larsson och poeten Frida Warnqvist finns nu att ta del av i Skoghall. På noggrannt utvalda elskåp möts man av texter som handlar om de saker vi alla kan uppleva oavsett ålder. Att leva i nuet, att våga, att ha Skoghall under fötterna, att faktiskt kunna själv och att vara kär. Det är ämnen som dyker upp under konstrundan enligt angiven karta. Varmt välkomna!

Foto: Karta över alla elskåp med konst på. 

Om Frida Warnqvist:

Frida Warnqvist är en värmländsk ordkonstnär som bryter mark inom ordkonst. Hon säljer sina texter som tavlor över hela Sverige och brinner särskilt för streetartkulturen. På hennes Instagram @fridapoetry kan man ta del av hennes kreativa utveckling och texterna som handlar om livets alla processer där naturen är ett favorittema som återkommer. 

Sidan uppdaterad: 2023-08-14