Första spadtagen för nya Mörmoskolan 7-9

28 november 2022

Hammarö växer och under måndagen tog den politiska majoriteten och elevrådet tillsammans det första symboliska spadtaget för byggstarten av nästa skolprojekt, nämligen Mörmoskolan 7-9.

Den politiska majoriteten tar tillsammans med ordförande i elevrådet det första spadtaget.
Den politiska majoriteten med Mirja Snider, Margareta Ivarsson, Britt Bagge och Solweig Gard tar tillsammans med elevrådets ordförande Freja Nielsen, det första spadtaget för den nya skolan.

- Det känns jättespännande med en ny högstadieskola och vi är glada för alla elever och lärare som kommer att få en ny och modern lärmiljö, säger Solweig Gard, ordförande i Kommunstyrelsen.

Freja Nielsen, ordförande i i elevrådet, är också positiv till den nya skolan.

- Jag tror att bra skolmiljöer bidrar till att man lär sig mer och att det blir roligare att komma till skolan. Jag kommer inte att hinna gå i den nya skolan själv men jag tycker det är en väldigt bra investering för barnen och eleverna här på Hammarö inför framtiden, säger Freja Nielsen.


Solweig Gard, ordförande i kommunstyrelsen tillsammans med elevrådets ordförande Freja Nielsen.

Två plan med plats för 400 elever och lärare

Den nya skolan kommer att byggas i två plan med plats för 400 elever och lärare. Entreprenad är Byggdialog, precis som de tidigare skolprojekten. Planerad inflytt är till höstterminens start 2024.

- Mörmoskolan är vårt femte skolprojekt. Självklart har vi mycket erfarenhet med oss när vi nu startar upp det här projektet. Samtidigt så är det här vår första nya högstadieskola, vilket också ställer lite andra krav än tidigare projekt, säger Lars Elfstrand, förvaltningschef på serviceförvaltningen.

- När skolan är klar kommer den bland annat att inrymma slöjdsalar, hemkunskapssalar, musiksal, NO-salar, cafeteria, bistro och matsal, fyller Stina Jordell, projektledare in.


Stina Jordell, projektledare, vid byggarbetsplatsen för nya Mörmoskolan 7-9.

Fortsatt satsning på Hammarös skolor

En bra lärmiljö är förstås viktig även om kvalitén på undervisningen är det viktigaste menar Björn Svantesson, skolchef.

- Vi är naturligtvis oerhört glada att vara med och forma ännu en ny skola i Hammarö. Vi har mycket duktig personal som nu får ännu bättre förutsättningar att bedriva en bra verksamhet. Främsta vinnare är så klart de vi är till för, våra elever!


Mörmoskolans elevråd tillsammans med Lars Elfstrand, förvaltningschef på serviceförvaltningen och Björn Svantesson, skolchef.

Läs mer om den nya skolan och prenumerera på nyheter från skolprojektet på hammaro.se/hammarovaxer.


Entré nya Mörmoskolan 7-9. Foto: Mondo arkitekter.

Sidan uppdaterad: 2022-12-01