Hurra, Djupängens äldreboende fyller 1 år!

8 oktober 2021

Ballonger, blomsterarrangemang, livemusik och en stämning som är på topp. Ett år har gått sen äldreboendet på Djupängen öppnade och idag är det kalas och festligheter i hela huset.

Äldre person fikar vid långbord

- Det har varit ett speciellt första år sen öppnandet av Djupängen i och med pandemin. Därför är det kul att få fira och ställa till med kalas för våra boende och för all personal. Våra medarbetare har gjort ett fantastiskt jobb under hela året och därför vill vi göra 1-årsfirandet till något extra tillsammans med alla boende, säger Ulrica Björkman, enhetschef på Djupängen.

Bild: Från vänster Ulrica Björkman, enhetschef Djupängen tillsammans med Isabelle Johansson, anställd Djupängen. 

En dag av festligheter

Festligheterna avlöser varandra under dagen och startade redan på morgonen då en gemensam frukostbuffé dukades upp för alla boende och personalen. Under förmiddagen var alla i huset inbjudna till ett gemenstamt mingel i stora samlingssalen med underhålling och liveuppträdande av den Hammaröbördiga gruppen M.Ö.R. 

- Vilken stämning och vilken rolig dag det varit så här långt! Så himla kul att få vara med och ta del av allt det här med kollegor och våra boende. Det finns ett uppdämt behov av att få ha lite roligt och det är verkligen så uppskattat av alla här, säger Isabelle Johansson, anställd på Djupängen.


Bild: Gemensamt firande hela dagen för alla i huset. 


Bild: Det blev lite extra goda tillbehör till morgonens frukostbuffé för den som var sugen. 


Bild: Glada tillrop och dans när M.Ö.R stod för underhållningen på dagens mingel.


Bild: Inga- Lill Bergström är med och firar 1-årsdagen.


Bild: Uppdukat och förberett inför kvällens middag på avdelningarna.

Efter mingel och en och annan dans fortsätter firandet vidare mot eftermiddagen och kvällen. Det kommer bjudas på en finare middag och självklart kommer det ätas tårta dagen till ära. Kvällen avrundas med fredagsmys för de som vill med snacks och tilltugg. 

Om Djupängen

I oktober 2020 invigdes Djupängens äldreboende som är ett av länets modernaste. Djupängen är ett särskilt boende helt anpassat för personer med demens och har 120 boendeplatser. Huset är byggt likt en blomma och ligger beläget på Djupsundet alldeles intill skog och grönområden. I huset har de boende tillgång till flera gemensamma samlingsytor som bland annat en spaavdelning och solrum.
I huset hittar du även dagverksamheten Silviagården och det finns även möjlighet för korttidsboende på Djupängen. Är du intresserad av att läsa mer om Djupängen och våra särskilda boenden så kan du klicka på länken här nedan.

Läs mer om Djupängen och våra äldreboenden på den här länken.

Sidan uppdaterad: 2021-10-11