Barnen poppade igång invigningen av Annebergs förskola

20 september 2021

Det var en tydlig feststämning på invigningen av Annebergs förskola som ägde rum under måndagen. Politiker och tjänstemän höll tal och klippte band samtidigt som barnen firade in förskolan med partypoppers, ballonger och såpbubblor.

Barnen poppar in sin nya förskola.

- När jag står här så känner jag en glädje. Det känns så bra att vi haft möjlighet att satsa på våra barn nu när vi i kommunen växer, säger Solweig Gard, kommunstyrelsens ordförande.

- Jag är jättestolt och glad för våra barns skull att stå här idag. Det känns roligt för både våra invånare och särskilt våra små som får möjlighet att vistas i den här fantastiska miljön, säger Björn Svantesson, skolchef.

Samtidigt som bandet klipptes så firade barnen med såpbubblor, ballonger och partypoppers. Därefter så bjöds det på bullfika och en rundvisning inomhus för de inbjudna besökarna.

Skogen på gården

Det som utmärker Annebergs förskola och som fångar många besökares uppmärksamhet är den fanstastiska utemiljön. Här finns skogen direkt på gården med alla möjligheter som det ger både vad det gäller motorik, fantasi och stimulans.


Vy över utemiljön på en av gårdarna vid Annebergs förskola.

- Jag har blivit väldigt imponerad, särskilt av utemiljön som är en fortsättning på det pedagogiska lärandet. Jag hoppas vi får möjlighet att utveckla fler förskolor enligt det här utekonceptet, säger Lillemor Larsson, ordförande i bildningsnämnden.


Lillemor Larsson, ordförande i bildningsnämnden, Björn Svantesson, skolchef, Eeva Bart rektor och Solweig Gard, kommunstyrelsens ordförande höll alla tal under invigningen.

Det lilla i det stora

Annebergs förskola består av 12 avdelningar med plats för 180 st barn och 36 pedagoger. Förskolan är indelad i tre huskroppar med 4 avdelningar i varje flygel och tre gårdar utifrån konceptet och känslan av "det lilla i det stora". Här finns inga skrymslen eller vrår, allt är anpassat i barnens höjd och det finns gott om ljusinsläpp och mindre rum för att kunna dela in barnen i mindre grupper om så önskas.

Barnen Lycke, Charlie och Vera ger oss en rundvandring inne på deras avdelning Blomman. De tycker att allt är roligt med sin nya förskola.

- Vi har ett lekrum och en myshörna. Här kan vi sitta och pärla. Leka är nog ändå bäst, säger Lycke.

Alla håller med om att invigningen idag har varit väldigt bra.

- Jag älskar kanelbullar. Det brukar mormor baka. Det är bäst, säger Lycke mycket nöjd.


Charlie, Lycke och Vera pärlar vid ljusbordet på sin avdelning Blomman.

Rektor Eeva Barth var sista talare ut och betonar avslutningsvis verksamheten och alla pedagogers insats till att ha fått en så bra start av den nya förskolan.

- Tillsammans är vi bäst och tillsammans gör vi den bästa utbildningen i Sverige. Nu kör vi!

Se gärna filmen med fler klipp från invigningen här: 

Sidan uppdaterad: 2021-09-20