WeLux - UF företaget som tänker klimatsmart

26 februari 2021

Linn Israelsson, Amanda Age och Ida Eriksson från Hammarö driver UF företaget WeLux som säljer egentillverkade veganska doftljus i återvunna konservburkar. Genom sitt företag vill de förmedla vikten av hållbarhet och värdet i att välja klimatsmarta alternativ.

Tre unga kvinnor ler mot kameran.
Från vänster: Amanda Age, Linn Israelsson och Ida Eriksson.

Företagsidén

WeLux är UF företaget som säljer veganska och närproducerade doftljus där grunden till ljusen är återvunna konservburkar. Det som är unikt med företaget utöver att de satsar på hållbarhet är att kunden själv får designa sitt ljus. Tillverkningen sker på beställning och kunden väljer fritt storlek, doft, färg och etikett.

-Tillsammans tillverkar vi väldoftande, miljövänliga och veganska doftljus som förhoppningsvis uppmuntrar fler att välja klimatsmart inredning, säger tjejerna.

Bild: WeLux klimatsmarta doftljus

UF en lärorik erfarenhet

Linn, Amanda och Ida går alla på teknikprogrammet på Sundsta-Ävkullegymnasiet, och till våren tar de studenten. Ida och Linn läser inriktning design och produktutveckling och Amanda samhällsbyggande och miljö. Alla är uppvuxna på Hammarö och är vänner sedan grundskoletiden. När alla tre valde att läsa entreprenörskap under tredje året på gymnasiet sammanstrålade de och bildade WeLux UF. Linn är företagets VD, Amanda sköter marknadsföringen och Ida Eriksson är ekonomiansvarig.

-Att driva UF är en otroligt lärorik och rolig erfarenhet som vi kommer bära med oss resten av livet. Tack vare WeLux har vi byggt en stark grund för framtida företagande och entreprenörskap!

Vill du ser mer av företaget kan du kika in på deras Instagram, @welux.uf eller Facebook, WeLux.uf

Sidan uppdaterad: 2021-03-05