Näringslivsnytt

1 mars 2019

Nu äntligen händer det, vi startar upp något som har saknats under en tid. Möjliggörande av att ses inom vår kommuns gränser via Företagsfrukostmöten.

Nytt utskott och nya kommunalråd
Samhällsbyggnadsutskottet kommer att ha ansvar för näringsliv, miljö och samhällsplanering vilket är viktiga frågor som berör er som företagare i kommunen.

Kom och träffa Bosse Henriksson och Mattias Joelsson, våra nya kommunalråd 12 mars i  Skoghalls Folkets Hus. De kommer att presenterar sig och vilka näringslivsfrågor de ser som viktiga att fokusera på just nu och över tid.

Företagsbesök
Att vi i våra uppdrag vill lära känna mer om våra verksamma företag i vår kommun genom studiebesök ser vi som en viktig del i att får dialoger, kunskap och hitta olika samverkansformer.

Vill du ha besök av: Annika Axelsson och/eller av Mattias Joelsson, hör av dig via mejl till annika.axelsson@hammaro.se

Företagsfrukost
Mötesplats för lokala företag som vill hitta samarbete och få ökad kunskap om andras verksamheter och få information av kommunen inom olika aktuella frågor.

12 mars 7.30-9.15, Plats Skoghalls Folkets Hus
Näringslivsansvarig
Vad är det för uppdrag Annika Axelsson har, vilken hjälp kan företagen ha av hennes funktion?

Arbetskraftreserven
Sverige växer, fast inom många områden stagnerar det för att inte det finns rätt kompetens inom arbetskraften. Hur jobbar kommunen med utmaningen, hur jobbar Arbetsförmedlingen med frågan?

Jobbspår, Introduktionsutanställning och Rekryteringsutbildning, vi reder i de olika formerna som finns och berättar om olika goda exempel. Boka din plats via mejl: annika.axelsson@hammaro.se senast 7 mars.

16 april 7.30 – 9.15 Plats Folkets Hus
Möt Sebastian Van Den Bergen från Digitalakedemien som berättar varför du som företagare har nytta av Digitalakademin.

Det är ett rikstäckande utbildningsinitiativ, som hjälper små och medelstora företag att växa med hjälp av internet.

Initiativet grundades av Almi Företagspartner och Google och erbjuder kostnadsfria utbildningar - både online och fysiska utbildningar - för att ge Sveriges företag de verktyg de behöver för att lyckas online. Boka din plats via mejl: annika.axelsson@hammaro.se senast  11 april.

Andra aktiviteter
Visit Värmland och Nifa bjuder in till en workshopserie i två delar kring måltidsturism

Tid: 2 april kl. 12.00, vi inleder med lunch och avslutar kl. 16.00 Plats: Återkommer inom kort. 2 april, Del 1 Speeddating/workshop för måltidsturism
7 maj, Del 2 Workshop med Lisa Lemke

Sidan uppdaterad: 2019-03-01 0 kommentarer

Kommentarer

Skriv en kommentar